![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczesniej robilam jedynie niezbyt skomplikowane sysetemy cms do obslugi aktyalnosci, wprowadzania zdjec itp. Teraz przyszlo mi zrobic panel administarcyjny do strony fleszowej ktory bedzie pozwalal na wprowadzenie ogromnej ilosci informacji roznego rodzaju.. Nie bedzie to ani sklep ani portal spolecznosciowy poprostu strona informacyjna obslugiwana przez cmsa.
W tym panelu bedzie chyba ze 100 roznych formularzy do wprowadzania tych danych no i zastanawiam sie jaka strukture aplikacji przyjac.. Mam index.php w ktorym zrobilam cale menu. Po kliknieciu na element menu do tabelki posrodku includuje odpowiednia podstrone. W ten sposob nie musze na kazdej podstronie wklejac kodu menu i kodu odpowiedzialnego za wyglad strony. Na podstronach ktore includuje umieszczam jedynie potrezbne formularze do wprowadzania danych. 1. Po pierwsze nie wiem czy to jest dobry sposob tak uzalezniac inclugowana podstrone od wartosci zmiennej w adresie pobieranej metoda GET. Potem wszedzie musze wpisywac te sciezki aby wszytsko mi sie zgadzalo, a czasem sa strasznie dlugie.. Bo jak bym nie inclugowala tych podstron to w formularzach na podstronach nie musialabym podawac tych dlugich sciezek po wyslaniu danych do bazy a poprostu header("Location:podstrona na ktorej jestem"); a tak header("Location: index.php?i tu dalej zmienne zmienne zmienne"); No ale moze tak trzeba i juz.. 2. Druga rzecz i najwazniejsza. Jezeli np w podstronie1.php ktora includuje, w skrypcie uzylam zmiennej to jak moge sie do niej odwolac na stronie index.php?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:35 |