![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w końcu udało mi się wygrać z Mod_Rewrite i mam takie coś: Kod RewriteRule pokaz,(0),(info)/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=$1&id=$2&get=$3 Teraz, na przykład mam link pokaz,0,info/home.htm i gdy chcę wejść w np. kontakt to link jest powinien być taki pokaz,0,info/contact.htm. Natomiast po kliknięciu w kontakt link wygląda tak: pokaz,0,info/home.htm/pokaz,0,info/contact.htm. No i co z tym zrobić? ;/ I tak ciągle gdy gdzieś kliknę to dodają się linki zamiast zamieniać. Mój .htaccess: Kod RewriteEngine On
RewriteRule pokaz,(0),(info)/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=$1&id=$2&get=$3 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 2 Dołączył: 4.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed "pokaz", powinien być znaczek "^". Wstaw i zobacz, czy działa. Jeśli nadal nie, to w samej strukturze musi być błąd, ale to później
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed "pokaz", powinien być znaczek "^". Wstaw i zobacz, czy działa. Jeśli nadal nie, to w samej strukturze musi być błąd, ale to później ![]() Po dodaniu "^" teraz, gdy link jest tak: [b]pokaz,0,info/home.htm/pokaz,0,info/contact.htm.[/b] to strona się nie pokazuje, a wcześniej się wyświetlała. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 2 Dołączył: 4.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na co tak w ogóle w tym przepisanym linku tyle zmiennych? Za co odpowiadają? Mógłbym wtedy przetestować, bo tak "na sucho" trudniej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisal Lukada daj znaczek ^
i posprzataj ta regule: RewriteRule pokaz,(0),(info)/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=$1&id=$2&get=$3 na RewriteRule ^pokaz,0,info/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=0&id=info&get=$1 a co do wstawiania linkow w htmlu (tego nie jestem pewien) pokaz,0,info/contact.htm powinien chyba zaczynac sie od / czyli /pokaz,0,info/contact.htm Ten post edytował maly_swd 23.07.2009, 20:58:41 -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązane. Problem był w linkach. Dziękuję koledze wyżej. ;]
Po prostu zamiast "pokaz..." w linkach dałem "/pokaz..." ; ] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:04 |