![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam prosty system logowania, tylko coś z nim jest nie tak ponieważ po zalogowaniu nie chce przenieść mnie do pliku docelowego. Nawet nie wywala mi żadnego błędu.
Ten post edytował Adis92 22.07.2009, 21:42:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie wywala żadnego błędu, znaczy że może w zmiennej $_POST['login'] nic nie ma. Bo nawet nie odpala bloku if($login). Nałóż instrukcje echo w niektórych miejscach aby sprawdzić do których momentów w tym skrypcie jest uzyskiwany dostęp (może błąd powinien się wyświetlić a się nie wyświetla, hę?)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodałem echo do if($login) i wyświetla mi je. Tylko teraz zastanawiam się w czym jest problem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam biblioteczkę http://pear.php.net/package/Auth
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 5 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zwrócę Ci uwagę publicznie, bo sam do końca się nie nauczysz, to już któryś raz z rzędu i innych wprowadzasz w błąd: session_register" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest już odradzane.
Chcesz być lekarzem po niepełnym kursie pierwszej pomocy? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodałem echo do if($login) i wyświetla mi je. Tylko teraz zastanawiam się w czym jest problem. Chyba wiem w czym problem. Sprawdzanie if($polacz) to sprawdzenie, czy zmienna $polacz ma jakąś wartość, a nie czy poprawnie się połączyłeś. Funkcja is_resource" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual rozwiąże problem, ponieważ sprawdza, czy zmienną można się połączyć (gdzieś, na przykład do db). Zrób tak:
Ten post edytował Asmox 23.07.2009, 12:29:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Asmox lektura obowiazkowa dla Ciebie:
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-connect.php Cytat Zwraca identyfikator połączenia MySQL w przypadku sukcesu, lub FALSE w przypadku porażki. ps: i skadżes wytrzasnal is_reference() ? Jak juz dajesz linka to spojrz chociac czy tam cos jest ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
OOPS, przepraszam. Chodziło mi o is_resource (już poprawiłem). Poza tym wiem o mysql, ale myślę, że sposób podłączenia do bazy autora nie jest najlepszy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Poza tym wiem o mysql, ale myślę, że sposób podłączenia do bazy autora nie jest najlepszy Czemu? Czy dasz is_resource, czy uzyjesz sprawdzenia logicznego jakie tu mialo miejsce - wyjdzie na to samo. Zmierzam do tego ze twoj post wbrew temu co napisales Cytat Chyba wiem w czym problem. W zaden sposob nie rozwiązuje problemu ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:57 |