![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie jestem specjalistą w .htaccess i przykro mi z tego powodu.
Przejdźmy jednak do rzeczy Mam taki oto plik .htaccess z Wordpress'a: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /~konto/strona/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /~konto/strona/index.php [L] </IfModule> Rozumiem, że wynika z niego, że wszystko wewnątrz "/~konto/strona/" będzie przekazywane do "/~konto/strona/index.php". Chciałbym utworzyć pewien wyjątek - mam np. folder "/~konto/strona/wyjatek" i chcialbym aby .htaccess oddziaływał na wszystkim wewnątrz "/~konto/strona/" oprócz "/~konto/strona/wyjatek" i plików/folderów wewnątrz niego. Bede wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d Powielasz jeszcze raz zamiast !-d wstawiając wyrażenie z pomijaną ścieżką. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja utworzyłbym plik .htaccess w katalogu /wyjatek:
Kod RewriteEngine Off
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:18 |