![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś wie może dlaczego nie działa mi poniższy skrypt?
To znaczy działa ale nie dokońca - chodzi o przesłanie danych z formularza GET-em do pliku savenew.php Wypisywanie danych w allercie() działa natomiast gdy to prześle do pliku savenew.php wyświetla mi undefined
Plik savenew.php:
zgłupiałem... pomocy ![]() ...błagam... sugestie... cokolwiek... :/ -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
HTTP_GET_VARS się już od dawna nie używa...
![]() $_GET -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy jak serwer jest skonfigurowany, ale to nie rozwiązuje mojego problemu...
![]() dane są przesyłane gdy w skrypcie mam np tak:
ale tak:
czy nawet tak:
nie działa ![]() choć odwołania są dobre - wypisuje mi w alercie to co wpiszę w formularzu... wypisuje... tylko nie przesyła... nie wiem dlaczego... męcze ten "prosty" problem już trzecią godzinę :/ wódkę dam za rozwiązanie... pomocy...... -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ja nie wiem czy ta @ może tam byc.
http://docs.jquery.com/Selectors Zainstaluj firebuga, wyswietl $_GET i $_POST i zobacz czy dostajesz dane. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem jak sugerowałeś.
Niestety czy POST czy GET parametry przyjmują wartość undefined tak jakby nie zbierało tych danych z formularza wydaje mi się że znaczenie tutaj ma fakt że sam formularz jest ładowany przy pomocy ajaxa. Wrzuciłem skrypt do pliku z formularzem (wcześniej był w index) ale to nie pomogło. Głównym podejrzanym elementem moim zdaniem będzie tutaj to: $.ajax({ ... ale nadal nie wiem jak to rozgryźć... tak to na pewno będzie to... gdy wypisze w alercie dane z formularza to ich nie znajduje
jak odczytać dane z formularza gdy jest on załadowany na stronie przy pomocy ajax? -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A ja bym prosił o sprawdzenie selektorów. Wydaje mi się , że powinno być [name=nazwa] a nie [@name=nazwa]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
selektory to ja teraz uprościłem nawet do postaci:
$('#nazwisko').val() w alercie przed $.ajax() wyświetla wartość z formularza natomiast wewnątrz $.ajax() przyjmuje undefined -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wypuść gdzieś to publicznie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
trochę dużo roboty by wszystko wrzucać na zewnętrzny serwer... (ale jeszcze dwie godziny się pomęczę i wrzucę
![]() sprawa wygląda tak że ładuje się strona index klikam na link 'dodaj nowy' i do div-a id=substance ładuje mi się formularz z którego nie mogę wyciągnąć danych przy pomocy ajax czy ktoś może mi zdradzić co dokładnie oznacza ten zapis $.ajax({ ? strona która ładuje się do div-a z formularzem wygląda tak:
-------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]()
|
|
Nie bez powodu mówię, wrzuć na zewnętrzny - będzie łatwiej debugować, bo na pierwszy rzut oka niby jest ok.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
nie no na serwer zewnętrzny tego nie wrzucę teraz - napotkałem problem z importem bazy danych i jeszcze kilka innych do których musiałbym osobne wątki pisać
![]() no masakra jakaś.... -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
No tak, Tobie się nie chce wrzucić na serwer, a nam ma się chcieć debbugować Twój kod w głowie ![]() ![]() Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
chcieć nie chcieć nie o to chodzi
![]() a co do problemu to rozwiązałem ![]() metodą z której nie jestem do końca zadowolony ale przynajmniej działa ![]()
Nie wiem dlaczego wcześniej nie wpadłem na pomysł przepisania tych zmiennych do wew. $.ajax() ... Wszystko śmiga w każdym bądź razie ![]() -------------------- ...albo jesteś zerem albo jedynką ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:48 |