![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym aby na mojej stronie [w dolnym menu] byly wpisane aktualnie znajdujace sie osoby [hosty] na stronie... nie mam problemu z uzyskaniem hostu [pc23.costam.pl] i wyslwietlenie go [jednego usera],lecz problem polega na tym, ze nie wiem jak zrobic,zeby hosty byly dynamicznie wpisywane i usuwane[gdy ktos jest,lub go nie ma na stronie] z pliku txt... chodzii mi o cos podobnego ile osob jest online tylko w postaci ze zamiast
np. Online jest: 3 osoby... to powinno byc: Kto odwiedza: pc1.costam.pl pg23.itd.pl pa2.etc.pl jak to uzyskac,ew gdzie znalezc taki skrypt w necie? prosze o pomoc. pozdr.MAciek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest to o czym myśle to załuż sobie na glt logina tam masz takie cos jak licznik (ale to nie jest licznik odwiedzin) Licznik ten pokazuje ile osób jest aktualnie na stronce
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki jest adres tej stronki?bylbym bardzo wdzieczny...pozdr.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy moge podać bo sie może admin czepiać
![]() www.glt.pl |
|
|
![]()
|
|
ilosc osob online umiem zrobic...tylko z wypisanymi hostami mam problem!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
widze ze na www.civ.pl masz bazy danych nie wiem czy mySQL ale jest duze prawdopodobieństwo.
zalecenie: zrob tabela [sesja] gdzie bedziesz mial kolumny [id][host][czas] ... nastepnie podczas wejscia na strone goscia dodajesz robisz if-a gdzie sprawdza czy jest juz w bazie jezeli TRUE UPDATE czas=teraz jezeli FALSE to INSERT INTO ..... przy kazdym wejsciu DELETE FROM sesja Where czas<CURRENT_TIME oraz nastepnie SELECT host FROM sesja pozdrawiam ps. to sa podpowiedzi nie gotowe rozwiazanie szukaj rozwiazania a bedziesz wiecej wiedzial ![]() -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
dzieki.... juz przeprowadzam testy tego skryptu.
![]() pozdr. z.aciek! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:54 |