![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zaczynam programoiwanie w php i mam pewien problem mam zbudowaną stronę chcę aby includował się środek strony wszystko jest ok. Poniższy kod przedstawia jak to wygląda aktualnie
Jednak chciał bym aby menu było poziome w takiej formie jak widać poniżej, lecz wyskakuje mi błąd w linii gdzie zaczyna się znacznik "<ul>"
Z góry dziękuję za pomoc...
Powód edycji: [Spawnm] Poprawiłem tytuł i BBcode.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A forum to parser...? Daj wszystko w echo począwszy na <ul> kończąc na </ul> -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak jak napisał kolega wyżej. Resztę musisz załatwić w CSS-ie żeby wyświetlał elementy listy w poziomie.
Link do tworzenia poziomych menu Ten post edytował Kojak 21.07.2009, 13:31:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek <? => <?php i naucz się tego nie skracać bo prosisz się o kłopoty. Później poczytaj o łączeniu stringów albo o składni heredoc. Wygodniejszym rozwiązaniem od if/else jest w tym wypadku switch.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wstaw kod w tagi.
Cytat echo '<a href=index.php?action=historia>Historia</a>'; Daj cudzysłowy:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I pobrane wybory metodą GET prawidłowo ustalaj, bo jak będziesz miał wyłączone register_globals to ci nie będzie działać.
Tak więc:
Do kolegi niżej: Dałem mu ten link bo na początku myślałem że problem z wyświetleniem poziomego menu. Nie doczytałem.. a link może mu się przydać. Ten post edytował Kojak 21.07.2009, 13:37:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak jak napisał kolega wyżej. Resztę musisz załatwić w CSS-ie żeby wyświetlał elementy listy w poziomie. To po co się powtarzasz ? Już drugi raz przepisujesz po mnie treści. A co ma piernik do wiatraka? On ma problem z php a nie css. @topic Kolego naucz się najpierw szukać, weź kurs php do ręki a nie będziesz forum zaśmiecał takimi postami. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem wszystko w echo i jest ok wszystko działa wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:49 |