![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt OsCommerce z allegro, dodałem do niego płatnego maila psco@psco.p, adres sklepu psco.pl. I mam taki problem, ze powiadomienia o zakupie, do niektórych maila w cale nie docierają, a w niektórych są w spamie. Jak temu zaradzić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wina nagłówków (pola nadawcy nie zgadzają się z polem serwera, z którego maila wysłano). Ewentualnie w treści maila masz słowa, które systemy antyspamowe mają w bazie słów "spamowych" ale to już mniejsze prawdopodobieństwo.
W pierwszej kolejności pobaw się nagłówkami. -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie tylko nagłówków. Jeśli IP serwera trafiło na listy RBL, to żaden nagłówek nie pomoże.
Pisz do admina serwera. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale sprawa tak wygląda, że jeżeli się np. zaloguje do panelu poczty na nazwa, i tam wyśle maila na : wp, gmail i yahoo to dostają maila od razu, a jak wysyłam przez sklep to już nie trafiają.
Daje screena z opcji e-mail ze sklepu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to pokaż, jak tego maila ze sklepu wysyła? Głównie mam na myśli adres FROM, z którego idzie oraz nagłówki.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A gdzie to można sprawdzić czy zobaczyć?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:18 |