![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 1 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam strone np
www.strona.pl/article.php?id=5 i wtedy pobiera mi sie artykul where `id` = '$id;' i wszystko ładnie działa ale chciałbym to zmienic na tekst dodałem kolejna kolumne w mojej tabelce z napisami typu tytul artykulu: Hello world nowy wpis: hello-world i teraz jak proboje zrobic takie cos: www.strona.pl/article.php?id=hello-world to nie działa ale jak wpisze w zapytaniu mysql where `id` = 'hello-world' to działa nie mam pojęcia w czym jest problem Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no to moze pokaz kod jak to robisz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 1 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no a po co ten srednik
'$id;' ? Czy wszystkie wartosci mają na koncu srednik? '$id' -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt podatny na sqli, użyj: mysql_real_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:42 |