![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CSS:
HTML: Jest tak. Chce by był właśnie ten efekt hover, dla zwyczajnych kolorów udaje mi się znakomicie, ale natomiast z tym obrazkiem to właśnie nie chce zadziałać, także myślę, że to kwestia wpisania adresu tego obrazka, lecz wpisywałem już go różnie (url("../adres_dalej/obrazek.gif"), url(../adres_dalej/obrazek.gif), ../adres_dalej/obrazek.gif), ale żaden z nich nie chce dać mi pożądanego efektu. -------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod a.news:HOVER A nie przypadkiem: Kod .news a:HOVER
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak poprzedni przedmówca. Jeśli dopisujesz nazwe klasy bezpośrednio w linku to w odwołaniu nie używaj już a
jeśli link znajdował by się pomiędzy znacznikami np. div o przypisanej takiej nazwie wtedy odwołał byś się do linków wykorzystuąc, dopisując a choć szczerze mówiąc twój kod powinien zadziałać ![]() Ten post edytował Swirek 21.07.2009, 09:53:18 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobie firebuga, zakładka sieć i zobacz czy get tego obrazka nie zwraca 404.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwraca 404... obrazek wcale nie jest wyswietlany, nawet ten bez hover (wczesniej tego nie napisalem...), dlatego sadze, ze to cos z sciezka...
-------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 5 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwraca 404... obrazek wcale nie jest wyswietlany, nawet ten bez hover (wczesniej tego nie napisalem...), dlatego sadze, ze to cos z sciezka... Pamiętaj, że ścieżki relatywne w CSSie są tworzone na podstawie katalogu w którym jest arkusz stylu. Aby zrobić ścieżkę od katalogu bazowego serwera, rozpocznij ją od / |
|
|
![]()
|
|
faktycznie. zapomniałem o tym całkowicie.
Ten post edytował neosatan 21.07.2009, 12:35:17 -------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:06 |