![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam może mi ktoś pomóc?
Mam napisany skrypt rejestracji w php i korzystam z klasy phpmailer do obsługi i wysyłania e-maili z potwierdzeniem rejestracji i linkiem aktywacyjnym. W pliku rejestracyjnym wczytuje poprzez reiqure(„wyslijmaila.php” plik, w którym ma zdefiniowane konto pocztowe i odwołania do klasy phpmailer. Dzięki plikowi wyslijmaila.php mogę wysylac dane z rejestracji na skrzynkę, tylko w tym problem jak z pliku rejestracyjnego, w którym mam zdefiniowaną treść e-maila, temat wiadomości oraz funkcję tworząca link aktywacyjny przekazać to wszystko funkcji send_mail w pliku wyslijmaila.php ? częśc kodu odpowiedzialna za tworzenie kodu aktywacyjnego oraz listu poniżej, list jest troche pogmatwany jeszcze go nie dopracowalem.
funkcja send_mailer z pliku wyslijmaila.php
Jak sobie umieszczę całą zawartość wyslijmaila.php (funckja send_mailer) w pliku obsługującym rejestracje to zdefinowana wcześniej zmienna np. $conntent może być przywołana we fragmencie wysyłającym maila, i wszystko zostanie do tej zmiennej podstawione, ale jak jest w osobnym pliku to albo przychodzi mi wiadomość z nazwą tematu $content albo jak coś próbuje pozmieniać to pod tą zmienną nic nie ma. Dodatkowo jak przypisywać automatycznie ścieżkę www serwera aby nie wpisywać jej ręcznie tzn: http://localhost/rejestracja/register.php?active= |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:11 |