![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 2 pytania/problemy.. zacznę może od drugiego.. używam advAJAXa i wczytuje zawartość strony poprzez advAJAX.get() wszystko jest ok, jednak aby tworzyły się jakieś linki to zrobiłem coś takiego:
czyli po kliknięciu w ten zaznaczony obszar będę miał link jakiśURL.pl/index.php#news, pytanie czy nie mogę tego zautomatyzować.. tzn zrezygnować z onclick i dać zamiast tego jakąś funkcję, która sprawdzi mi URLA i to co będzie za '#' zwróci mi? z resztą sobie poradzę ![]() drugi, tzn pierwszy problem dot. galerii tworzonej w lightbox'ie.. galerie generuje sobie prawidłowo, ale wygenerowaną treść (galerie) umieszczam za pomocą ajaxa (również advAJAX.get()) w przeglądarce.. problem jest taki, że muszę (chyba) wywołać później jeszcze raz funkcję, która 'zapozna' się z i stworzy, że kliknięcie w miniaturkę wywoła oczekiwany efekt. funkcję chce wywołać tutaj:
Proszę o pomoc lub jakieś sugestie -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat zrezygnować z onclick i dać zamiast tego jakąś funkcję, która sprawdzi mi URLA i to co będzie za '#' zwróci mi? z resztą sobie poradzę DOM event binding, dostaniesz uchwyt do zdarzenia i odczytujesz atrybut. Tu by wygodniej było użyć jQuery IMO. Cytat problem jest taki, że muszę (chyba) wywołać później jeszcze raz funkcję, która 'zapozna' się z No to zobacz, która metoda jest wywoływana przy inicjowaniu dokumentu. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zobacz, która metoda jest wywoływana przy inicjowaniu dokumentu. [; no właśnie patrzyłem i nie widzę.. znalazłem właściwie coś takiego:
w pliku lightbox.js, ale niestety nie działa, nawet jeżeli próbuje puścić przez eval() :/ -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod Lightbox.initialize(window['LightBoxOpt']); Wystarczy to wykonać po aktualizacji danych, jeśli dobrze myślę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix IMO też, ale nie działa
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:24 |