![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej znajduje się formularz php który zamieściłem między elementami blokowymi <div>...</div>
Więc moje pytanie jest następujące... Dlaczego pozostała część strony poza tymi elementami blokowymi nie zostaje wyświetlona. Na pewno przyczyną jest argument "or die" bo wyświetla mi się po złym wypełnieniu formularza "Nie udało się wysłać wiadomości" a reszta strony jest ucięta tak jakby nie wczytał pozostałych elementów blokowych z których składa się strona.
Jeśli taki temat był już poruszany to prosiłbym o nakierowanie bo nie potrafię znaleźć. Z góry dzięki. Ten post edytował threat 20.07.2009, 11:34:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Puścić na żywo mogę dopiero o 16 natomiast tak wygląda po zamianie na bbcode i wydaje się że Formularz jest ok tylko jak umieszcze go pomiędzy <div>...</div> to pozostałe ignoruje i i ich poprostu nie wyświetla.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat pomiędzy <div>...</div> to pozostałe ignoruje i i ich poprostu nie wyświetla. Że co...? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mam coś takiego:
CODE <div id="bla"> . . . . </div> /* Później ten formularz <div id="formularz"> <?php . . ?> /* No i dalej są divy z zawartością strony <div id="dolstrony"> . . </div> To on już tego <div id="dolstrony"></div> nie wyświetla gdy się błędnie wypełni ten formularz tylko pojawia się komunikat "Nie udało się wysłać wiadomości" z uciętą resztą strony. A jak niezrozumiale napisałem to po 16 wyśle na żywo. Ten post edytował threat 20.07.2009, 12:41:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam coś takiego: CODE <div id="bla"> . . . . </div> /* Później ten formularz <div id="formularz"> <?php . . ?> /* No i dalej są divy z zawartością strony <div id="dolstrony"> . . </div> To on już tego <div id="dolstrony"></div> nie wyświetla gdy się błędnie wypełni ten formularz tylko pojawia się komunikat "Nie udało się wysłać wiadomości" z uciętą resztą strony. A jak niezrozumiale napisałem to po 16 wyśle na żywo. die('Nie udało się wysłać wiadomości'); Zatrzymuje dalsze wykonywanie kodu. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
ok ja to rozumiem, że on zatrzymuje dalsze wykonywanie kodu ale da się tak zrobić aby on był ograniczony tylko do diva w którym się znajduje a nie psuł strony?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok ja to rozumiem, że on zatrzymuje dalsze wykonywanie kodu ale da się tak zrobić aby on był ograniczony tylko do diva w którym się znajduje a nie psuł strony? Nie. ;d Bo parsujesz cały plik. A to że jest w divie nie ma najmniejszego znaczenia dla parsera ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Poczytaj o wyjątkach.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:29 |