![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Skąd: Piotrków Tryb Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie takie jak w temacie...
Da się tak w ogóle? chodzi mi dokładnie o skrypt który bez przeładowywania strony wyświetli komunikat "Masz nowa wiadomość" -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
uzyj AJAXa
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Skąd: Piotrków Tryb Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbym się dowiedzieć jak to zrobić?
może jakieś linki, bo ja AJAXa w ogóle nie znam ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest przyklejony temat z linkami do kursów .
|
|
|
![]()
|
|
mam takie cos:
i PHP
i to nie działa :/ pomóżcie ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat i to nie działa Czyli co? Trudno napisac czym objawia sie to nie dzialanie?ps: poza tym nigdzie nie wywolujesz ajaxFunction() wiec trudno by juz na tym etapie cos dzialalo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kurde no tak...
![]() wywołałem ją tak... i działa ale mam teraz pytanie czy da się ją wywołać bez potrzeby kliknięcia(utworzenia span)? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z biblioteki jQuery Ajax, którą znajdziesz w tym miejscu: http://docs.jquery.com/Ajax
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ale mam teraz pytanie czy da się ją wywołać bez potrzeby kliknięcia(utworzenia span)? oczywiscie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde no tak... ![]() wywołałem ją tak... i działa ale mam teraz pytanie czy da się ją wywołać bez potrzeby kliknięcia(utworzenia span)? napisz może tak: Kod <span onload="ajaxFunction()">a</span> natomiast w kodzie tej funkcji np. Kod ajaxFunction(){ //definicja twojej funkcji setTimeout(function(){ ajaxFunction(); },5000); } i co każde 5 sekund wywołana zostanie ta funkcja dzięki parametrowi 5000..... Może da się to prościej, ja napisałem na tyle na ile potrafi. PS. Pisane od reki Ten post edytował Czadus 20.07.2009, 09:44:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:33 |