![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//edit: na razie probuje sortowac z "tablesort"
Witam Szukam sposobu na zrobienie przycisku, który by mi sortował dane w danych kolumnach tabel SQL. Jak sortować ja wiem. Chodzi mi tylko o wskazanie sposobu jak zrobić przycisk, który nie będzie wymagał wczytania nowej strony, tylko samej tabeli. Np. mam takie kolumny mojej przykładowej tabelki: NR DANE OPIS 1 3 opis1 2 8 opis2 3 4 opis3 i chodzi o to by komórki NR, DANE i OPIS były przyciskami "podwójnymi". Tzn tabela domyślnie wyświetla wszystko wg numerków w pierwszej kolumnie (1,2,3,...) ale po kliknięciu na przycisk "DANE", posortuje mi się tabela od najmniejszej liczby do największej, czyli: NR DANE OPIS 1 3 opis1 3 4 opis3 2 8 opis2 A po ponownym naciśnięciu przycisku "DANE" kolumna "dane" posortuje się malejąco: NR DANE OPIS 2 8 opis2 3 4 opis3 1 3 opis1 Teraz jak się naciśnie przycisk/komórkę "DANE", wyświetli się znów tabela z kolejnością rosnącą dla tej kolumny. itd. z każdym przyciskiem. Także zadanie sprowadza się do wskazania sposobu zrobienia "podwójnego" przycisku dla tabeli, i wskazania gdzie wstawić kod:
Fajnie by było, gdyby kliknięcie przycisku nie otwierało nowej strony, tylko sprowadzało się do posortowania tabeli. Może się przyda:
//edit: na razie probuje sortowac z "tablesort" Ten post edytował wojteke 20.07.2009, 13:14:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:01 |