![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 3 Dołączył: 20.04.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Natknąłem się już kilka dni temu na problem gdy próbuję wywołać funkcję w funkcji to przestaje działać css i jakiekolwiek zasady i tekst wyświetlany z drugiej funkcji pojawia się gdzieś u góry w całkiem innym miejscu.. Nie wiem czy nie wolno wywoływać tak funkcji lub ja robię coś w nie ten sposób co powinenem, więc proszę o podpowiedź. Kod jest sprawny w 100% jeśli wywołuję funkcję osobno pojawia się tak jak powinno ale tym razem potrzebuje wywołać jedną funkcje w drugiej. Mój kod: Kod <?php function sprawdz_kategorie($numer) { if($numer == 1) { echo 'Antyki i sztuka'; return; } if($numer == 2) { echo 'Biżuteria i zegarki'; return; } if($numer == 3) { echo 'Odzież i obuwie'; return; } // dalsza część ?> A tak oto próbowałem wywołać funkcję w funkcji ( metodą prób i błędów) Kod <?php function show_opis_szablonu() { // kod echo '<p>Kategoria:</p> <span><a href="#">'.sprawdz_kategorie($numer).'</a></span>'; // sposób pierwszy wyświetla dane w innym miejscu i nie uwzględnia css echo '<p>Kategoria:</p> <span><a href="#"><?php sprawdz_kategorie($numer); ?></a></span>'; // sposób drugi i nie wyświetla kompletnie nic //kod ?> Jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc to z góry bardzo dziękuje ![]() -------------------- :) na miliony przyjdzie czas...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 5 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast echo daj return
return 'Biżuteria i zegarki'; -------------------- Kacper Szurek <--- http://www.kacka.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 3 Dołączył: 20.04.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź wszystko działa jak należy.
+ Pomógł -------------------- :) na miliony przyjdzie czas...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:02 |