![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie mały kodzik, w którym jak widać chodzi o uaktualnienie "typu" i "hasla".
Hasło jest tworzone przez generator. Dla przejrzystości, ustawiłem zdefiniowane id. Problem jest następujący. Nie wiem dlaczego, ale aktualizuje mi rekordy już przy otwarciu strony, jej odświeżeniu oraz kliknięciu. Chciałbym jednak, żeby aktualizowało tylko po kliknięciu, gdyż na stronie będzie kilka takich buttonów (z różnymi id) Fajniej by było, gdyby przycisk zamienić na tekst "Akceptuj" na marginesie mówiąc (bo ja nie mam pojęcia jak to zrobić) ![]() Poniżej podaje kod: CODE <FORM> <?php //Generowanie kodu $dlugoscCiagu=8; $znaki=array('a','b','c','d','e','f','g','h','i','j','k','l','m','n','o','p','r','s','t','u','w','y','z','1','2','3','4','5','6','7','8','9','0'); do { $los=rand(1,33); $dCd.=$znaki[$los]; $i++; } while($i<=$dlugoscCiagu); //Koniec generowania kodu ?> <INPUT TYPE="submit" VALUE="Edytuj" onClick=" <?php include_once ("./db_config.php"); $id = 4; $wynik = mysql_query("UPDATE partnerzy SET haslo='$dCd', typ=1 WHERE id=$id"); ?> "> </FORM> Z góry dziękuje za pomoc. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ajax... Tematyka znana już nawet góralom, więc materiałow znajdziesz sporo.
Czegoś takiego nie robi się w ten sposób. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówisz Ajax... szczerze mówiąc tematykę java && ajax chciałbym ominąć szerokim łukiem.
Chciałbym zostać przy czystym kodzie uzywajacym jedynie PHP i HTML (+MySQL). Tak wiec nie wiesz co tu jest nie tak?! -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Cytat Mówisz Ajax... szczerze mówiąc tematykę java && ajax chciałbym ominąć szerokim łukiem. Nie da rady, jeżeli chcesz to zrobić bez przeładowania strony. Jeżeli z przeładowaniem to mniej wiecej tak Kod onclick="document.location.href=document.location.href+'?dodaj=1';" a potem w tym skrypcie
Cytat Tak wiec nie wiesz co tu jest nie tak?! Wiem i powiedziałem (!). Robisz wszystko nie tak. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem to ten formularz przekierowuje spowrotem na tę stronę. I wtedy przycisk, który wcześniej kliknięto ma mieć wartość Akceptuj?! Poraw jeśli źle myśle.
A tak to powinno wyglądać: Oczywiście żeby to działało musisz <FORM> zastąpić <FORM METHOD="POST"> Ten post edytował sadistic_son 19.07.2009, 15:49:18 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Fajniej by było, gdyby przycisk zamienić na tekst "Akceptuj" Chodzi mi oto aby zastąpić brzydki button ładnym tekstem ![]() Button mimo, że użyje class'y nadal jest brzydkim przyciskiem, zaś hiperłącze nałożone na treść zawsze prezentować się będzie znacznie lepiej. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie formularz wysyłaj za pomocą metody "GET". a Zamiast przycisku użyj <a href="strona.php?przycisk=wartosc>Akceptuj</a>. Teraz mozesz sobie <a> dowolnie obrobić np. CSSem.
Ten post edytował sadistic_son 19.07.2009, 15:56:17 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kod input[type='submit'] { padding: 5px; border: none; background: grey; color: black; } Pozdrawiam! PS Nie działa to na IE6 (trzeba dodać dodatkową klasę) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli dobrze zrozumiałem to ten formularz przekierowuje spowrotem na tę stronę. I wtedy przycisk, który wcześniej kliknięto ma mieć wartość Akceptuj?! Poraw jeśli źle myśle. A tak to powinno wyglądać: Oczywiście żeby to działało musisz <FORM> zastąpić <FORM METHOD="POST"> Dzięki wielkie. Zostanę chyba przy tym (fajny efekt ze zmianą value przycisku nie wpadł bym na to ![]() Pozdrawiam -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
Spoko, ciesze sie ze pomoglem ale mozna to zrobic jeszcze troszke inaczej aby zaoszczedzic nieco kodu:
Ten post edytował sadistic_son 19.07.2009, 16:20:12 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:29 |