![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu mi to nie działa
i obrazek który powinien sie przyciemniać Z góry dzięki za odpowiedź Ten post edytował patryczakowy 19.07.2009, 14:52:45 -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 i 0.1 chyba też powinny być w apostrofach
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
apostrofy też nie pomagają
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
ech... wrzuc ten swoj kod tutaj
Kod $(document).ready(function() { // twoj kod }); I teraz sprawdź. A potem konsolę błędów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamien makeHover na 'a img' - u mnie działa
Edit: Dziwne rzeczy tak jak niżej też działa Kod <script type="text/javascript">
$(document).ready(function() { $('div.slubymenu .makeHover').hover(function(){ $(this).css('opacity', 1); },function(){ $(this).css('opacity', 0.1); }); }); </script> Ten post edytował gg1985 19.07.2009, 15:09:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ech... wrzuc ten swoj kod tutaj Kod $(document).ready(function() { // twoj kod }); I teraz sprawdź. A potem konsolę błędów. nie pomogło zamien makeHover na 'a img' - u mnie działa Edit: Dziwne rzeczy tak jak niżej też działa kurcze ja mam wrażenie że u mnie coś wo gule jQuery nie działa bo nawet ten kod mi nie działa: co może być nie tak? jQuery mam dołączone -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
To zapodaj link do strony.
Wręcz mogę się założyć, że nie zajrzałeś do konsoli błędów. Ten post edytował wookieb 19.07.2009, 15:19:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a działa Ci:
Kod <script type="text/javascript">
$(document).ready(function() { alert('sdfsdf'); }); </script> Ten post edytował gg1985 19.07.2009, 15:18:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zadziałało w taki sposób
brakowało mi nawiasu i średnika na końcu tylko jest mała rzecz jak się wgra to obrazki są normalne po przejechaniu myszką pociemnieją się i zostają pocienione i jak drugi raz najeżdżam to dopiero się podświetla . Można zrobić jakoś żeby od razu były przyciemnione? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Kod $('div.slubymenu .makeHover').each(function()
{ // zrob swoje }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra Panowie udało się wielkie dzięki za zainteresowanie i szybką i fachową pomoc Wielki "plusior" dla wszystkich zainteresowanych.
A na marginesie ktoś może podpowie jaki jeszcze fajny efekt dorzucić do tego przyciemniania. Może jakieś skręcanie, rozmazywanie? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Może jakieś skręcanie, rozmazywanie? Nie uzyskasz żadnego z podanych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie uzyskasz żadnego z podanych. No szkoda a mam jeszcze pytanie z innej beczki używam tego skryptu do galerii http://coffeescripter.com/code/ad-gallery/ czy jest jakiś sposób żeby zintegrować go z light-boxem chodzi o to że jak pokazuje się duże zdjęcie to chciałbym aby można było jeszcze na nie kliknąć aby pokazało się w pełnych wymiarach na przyciemnionym tle czyli tak jak lightbox? --- edit Mam pomysł jak dodać że jeśli coś ma taką klasę to niech znajdzie się pomiędzy <a href=""></a> jest taka możliwość? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:54 |