![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanko, znacie jakiś program który ładnie formatuje kod PHP ? Chodzi mi o wcięcia etc.
Albo edytor z taką funkcją. Mam SourceFormatX 2.56 ale przestarzały jest i zamienia === na == = i inne błędy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 6 Dołączył: 15.07.2009 Skąd: Śląsk->Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym Ci proponował wykształcić nawyki robienia wcięć itp. a nie kaleczyć sie automatem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem, że piszę w notepad++ od kilku lat i jest dobrze. Nie wiem czy są automatyczne wcięcia bo zawsze sam je robiłem. ;p (edytory z automatycznymi mnie wkurzały)
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh ręcznie pisząc robię wcięcia (lub edytor je robi) ale co gdy chcę poprawić kod i z reguły trzeba by było poprawiać duużo kodu
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh ręcznie pisząc robię wcięcia (lub edytor je robi) ale co gdy chcę poprawić kod i z reguły trzeba by było poprawiać duużo kodu ![]() Zależy co kryje się pod "poprawianiem kodu" ;d Poprawianie kodu może sprowadzać się do poprawy jednej literówki. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Eclipse ma bardzo przydatne funkcje formatowania całego kodu lub tylko zaznaczonego fragmentu.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wydaje mi się, że na dłuższą metę w grę wchodzi tylko Eclipse lub Netbeans właśnie. Niestety oba wyglądają obleśnie, ale jest wszystko co trzeba. Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:30 |