![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem na forum ale nie odnalazłem...
Otóż mam taki problem: mam 'katalog1' w którym mam plik z taka zawartoscia:
Na krasnalu działa ok. Struktura wyglada tak: katalog 1 - wykonywany plik katalog 2 - foto / id_x / 1.jpg I teraz problem - na serwerze na nazwie nie działa... utrudnienie: domena serwisu wskazuje na katalog1 inna domena wskazuje katalog2 Próbowałem też kombinować z uprawnieniami plików/katalogów ale to nic nie daje... Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić? Ten post edytował detter 19.07.2009, 12:40:55 -------------------- Detter
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz tak
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby nie było If było by ok, jednak ta funkcja nie znajduje tego zdjęcia... i przez to dostaję pustą stronę... :/
-------------------- Detter
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, ale czy nie powinno być:
? Tak samo z resztą zmiennych dodawanych do stringów? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmmm... może i powinno być, ale w tym przypadku nic to nie zmienia. (nie rozwiązuje problemu).
Dodam, że wszystko było by ok, gdyby funkcja if interpretowała taki zapis: "../". Na krasnalServ otrzymuje w ścieżce do pliku prawidłową ścieżkę tj.: ../katalog2/foto/ a na serwerze nazwy: domena_wskazująca_katalog1/katalog2/foto/ a powinno być: domena_wskazująca_katalog1/../katalog2/foto/ Ten post edytował detter 19.07.2009, 11:31:12 -------------------- Detter
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dodam, że wszystko było by ok, gdyby funkcja if interpretowała taki zapis: "../". Sorry, ale bredzisz ![]() Spróbuj np. tak:
Nie da się sprawdzić, czy jakiś plik istnieje na zdalnej domenie. Co najwyżej możesz wysłać zapytanie i sprawdzić, czy nie dostałeś błędu 404. Cytat moja-domena.pl/../katalog2/foto/ Coś takiego oczywiście nie jest dozwolone ze względów bezpieczeństwa ![]() Ten post edytował sowiq 19.07.2009, 12:00:38 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za podpowiedzi!
Udało się rozwiązać problem - może na około ale działa ![]()
Pozdrawiam. -------------------- Detter
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:49 |