![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 3 Dołączył: 20.04.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem otóż nie wiem co robię źle.
Chciałbym sprawdzać przy profilu czy został wpisany poprawny adres przykład. adres poprawny profile/111 adres nie poprawny profile/asd oraz czy użytkownik o podanym poprawnym id czy istnieje w bazie jeśli tak to wyświetlamy jego profil jeśli nie to odsyłam do odpowiedniego komunikatu o błędzie.. mam taką funkcje: Kod function sprawdzczyjestprofil($id) { $id=$_GET['id']; if(!(int)$id) { header('Location: ../error301'); return; } $id=(int)$id; lacz_bd(); $pobierz=mysql_query("SELECT login FROM uzytkownicy WHERE id='$id'"); $wiersz=mysql_fetch_assoc($pobierz); if($wiersz != 0) { header('Location: ../error302'); return; } return true; } oraz takie coś : Kod <?php include('function.php'); $id=$_GET['id']; sprawdzczyjestprofil($id); ?> i problem w tym że wyświetla mi każdy profil czyli funkcja nie działa... Bardzo proszę o pomoc w naprowadzeniu co robię źle.. Problem rozwiązany temat do zamknięcia zamiast = miało byc == jeśli ktoś miałby podobny problem oto przykładowy kod Kod function sprawdzczyjestprofil($id) {
$id=$_GET['id']; if(!(int)$id) { header('Location: ../error301'); return; } $id=(int)$id; lacz_bd(); $pobierz=mysql_query("SELECT login FROM uzytkownicy WHERE id='$id'"); $wiersz=mysql_fetch_assoc($pobierz); if($wiersz == 0) { header('Location: ../error302'); return; } return true; } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Popraw bbcode, pokazujesz kod php więc użyj [ php] [/ php].
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 4 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:07 |