![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem tego typu że zrobiłem sklepik internetowy i podczas rejestracji jak wiadomo wysyła maila do użytkownika. Wszystko śmiga mi na localhost, a gdy wrzucę stronkę na serwer wyskakuje błąd:
SMTP -> ERROR: Failed to connect to server: () Error: Language string failed to load: connect_host Kod: Kod $connection->executeUpdate("INSERT INTO users (id, username, password, name, surname, address, email, role, account_activation_key) VALUES (null, '$login', '$password', '$name', '$surname', '$address', '$email', 'D', '$challange')"); $error_num = $connection->getErrorNum(); $id = $connection->getLastInsertedId(); if ($id <> 0) { require("includes/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->IsSMTP(); $mail->CharSet = "iso-8859-2"; $mail->Host = "poczta.o2.pl"; $mail->From = "budowlany3@o2.pl"; $mail->FromName = "Sklep budowlany"; $mail->AddAddress($email); $mail->Subject = "Rejestracja"; $mail->Body = "Witamy w naszym sklepie i dziękujemy za dokonanie rejestracji."; $mail->WordWrap = 100; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Username = 'budowlany3'; $mail->Password = '*****'; Szukałem odpowiedzi w innych tematach ale nie potrafię z tym sobie poradzić.. Proszę o pomoc. ******************************************************************************** ******************************************************************** Stworzyłem testowy skrypt według instrukcji : <a href="http://60free.ovh.org/pl/support/support_g...sPhpMailer.html" target="_blank">http://60free.ovh.org/pl/support/support_g...sPhpMailer.html</a> Uzupełniłem dane według wzoru, wrzuciłem na swój localhost , odpaliłem i wysyła maile aż miło. Kod <? require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "NASZE@KONTO"; //adres naszego konta $mail->FromName = "phpMailer tester";//nagłówek From $mail->Host = "NASZ.SERWER.SMTP";//adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "tester@KONTO";//nazwa użytkownika $mail->Password = "HASLO";//nasze hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("en", "phpmailer/language/"); $mail->Subject = "Mail testowy";//temat maila // w zmienną $text_body wpisujemy treść maila $text_body = "Cześć, chyba phpMailer działa \n\n"; $text_body .= "Na zawsze Twój, \n"; $text_body .= "PHPMailer"; $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("jurek@gdziestam.pl","Jurek"); $mail->AddAddress("franek@gdziestam.pl","Franek"); if(!$mail->Send()) echo "There has been a mail error <br>"; echo $mail->ErrorInfo."<br>"; // Clear all addresses and attachments $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); echo "mail sent <br>"; ?> Wrzuciłem na serwer i wywala błąd: There has been a mail error SMTP Error: Could not connect to SMTP host. mail sent Oczywiście nie wysyła wiadomości :/ Dodam że korzystam z darmowego hostingu na www.prv.pl podejrzewam że blokują port 25. ![]() Dodatkowe pytania z jakich serwisów korzystacie, która nie blokują tego portu. Pozdrawiam. Ten post edytował unclelukas 18.07.2009, 16:17:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Poligon Osielsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam że korzystam z darmowego hostingu na www.prv.pl, podejrzewam że blokują port 25. ![]() Skoro wiesz to po co robisz topic? Spróbuj na cba, mają mail() i działają u nich skrypty hostingowe. Tworząc sklep radze skorzystać z gotowych rozwiązań, bo to nie jest byłe www, tylko sklep, musi być dobrze zrobiony i zabezpieczony. Pamietaj o tym. -------------------- - No powiedz jak to zrobić!
- Wujek Google nie boli... - Dziadek Marcuez mi powie :) - -.- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To na zaliczenie pracy inżynierskiej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze lepiej, praca inżynierska i darmowy hosting w dodatku z reklamami ehh...
Jako mail do użycia w phpmailer polecam Ci gmaila. Ten post edytował athei 18.07.2009, 17:06:06 |
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem wszystko na serwer znajomej firmy i śmiga bez problemu i bez reklam
![]() Czyli jednak blokują ten port.. :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:59 |