![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Utworzyłem dość nietypowy system tagów (dla newsów) - otóż dodałem nową kolumnę w tabeli: newsy; Kod news_tag` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL DEFAULT '', I tam umieszczam wpisy, a przy wyświetlaniu ich rozbijam je (oddzielam je za pomocą explode). Utworzyłem nowe zapytanie, generujące 5 losowych tagów:
Niby wszystko działa, wyświetla losowe tagi - tylko powstają duplikaty np. forum, php, mysql, forum, kodowanie stron, php Chciałbym aby duble "łączyły się" i jeśli np. wpis X został zdublowany np. 5 razy to ma go wyświetlić w postaci: <b>X</b> Tylko w jaki sposób zabrać się za to? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast tagów, wyświetla
Kod Array Array Array
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No dobra, skleiłem to w całość:
Jednak wyświetla mi wszystko w postaci: Kod string(82) "forum" string(55) "baza danych" itd Da się w jakiś sposób usunąć te string(X) wraz z " ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Spokojnie, var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest do wyświetlenia zawartości.
![]() Po prostu przypisz zmienną, skoro już wszystko ok. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Usunąłem var_dump(), więc jest tylko array_unique + reszta kodu z pętli for.
Wyświetla następująco: Array , forum Array , baza danych - gdzie pogrubione to są tagi |
|
|
![]()
|
|
No to użyj var_dump " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i zobacz, co jest w tej tablicy...
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:26 |