![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z dodawaniem rekordów z poziomu php. Mam takie zapytanie: CODE $zapytanie = "INSERT INTO `przedmiot_uzytkowy` ( `nr_inwent` , `kat_uzyt_id`, `nazwa_wlasna` , `nazwa_alter` , `uzytkownik_id`, `data_nabycia` , `cena_ewi` , `liczba` , `miejsce_id`, `uwagi`, `data_prot` , `data_likw` ) VALUES ('$nr_inwent', '$idkat', '$nazwa_wlasna', '$nazwa_alter', '$nr_uzytk', '$data_nabycia', '$cena_ewi', '$liczba', $nr_pokoju, '$uwagi', '$data_prot', '$data_likw'); "; Jak nie podam jakiś wartości, wtedy mysql wyrzuca błąd. Jak zmienić to zapytanie, żeby przy nie podaniu jakiejś wartości przechodziło? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się. ;p
Skoro najpierw wypisujesz pola, które chcesz przesłać a potem nie podasz im wartości to serwer mysql wywali błąd. Ew. możesz sprawdzać każdą wartość i dać null a w mysql dać coś w default ;d -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Noż jasnowidzami jesteśmy... ;/
Przeczytaj, co mam w stopce na czerwono i pomyśl. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:33 |