![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Znalazlem w necie takie skrypty: To jest formularz ktory wstawilem: To skrypt wyszukiwarki w php CODE /* wyszukiwarka */ $wyszukiwarka = $_POST[‚wyszukiwarka’]; /* warunek: jeżeli zmienna nie jest pusta */ if($wyszukiwarka!=""){ echo "
$dane = file("dane.txt"); for($index=0; $index < count($dane); $index++){ $g = split(" \| ", chop($dane[$index])); $eregi = eregi($wyszukiwarka, $dane); if(@eregi($wyszukiwarka, $dane[$index])){ echo ‚ } /* w przypadku braku wyników */ if(!$bl){ echo ‚Brak wyników’; } ?> Mam pewien problem. Chciałbym zmienić jakoś ten skrypt aby wyszukiwarka po wyszukaniu pewnego słowa lub frazy przekierowywala odrazu na odpowiednia strone, ale nie wiem jak ![]() Mam jeszcze plik dane.txt ktory sluzy mi jako baza danych ale nie wiem jak sie do tej bazy zabrac... tzn co tam wpisywac w jaki sposob itp ![]() Moglby ktos pomoc? Bylbym ogromnie wdzieczny // co to ma za związek z OOP? // przenoszę na Przedszkole // używaj BBcode ![]() // ayeo Ten post edytował ayeo 18.07.2009, 10:59:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:56 |