![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2007 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z konfiguracja kodowania znakow w CodeIgniter. Teksty w bazie danych nie maja polskich znakow. Kodowanie na stronie mam ustawione na iso-8859-2 W bazie mysql latin2_general_ci w configu database.php
probowalem juz roznych kombinacji i za cholere nie moge ustawic tych ogonkow ;/ Prosze o wlasciwa konfiguracje pod polskie znaki. Z gory dzieki za pomoc! -------------------- zmodyfikowano - waga
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam problem z konfiguracja kodowania znakow w CodeIgniter. Teksty w bazie danych nie maja polskich znakow. Kodowanie na stronie mam ustawione na iso-8859-2 W bazie mysql latin2_general_ci w configu database.php
probowalem juz roznych kombinacji i za cholere nie moge ustawic tych ogonkow ;/ Prosze o wlasciwa konfiguracje pod polskie znaki. Z gory dzieki za pomoc! Ja u siebie w phpmyadmin mam ustawione w metodzie porownywania napisow: utf8_polish_ci. Nie korzystam z tego frameworka, ale u mnie dziala i sa polskie znaki w bazie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2007 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawilem kodowanie porownywania napisow na utf8_polish_ci i teraz na stronie mam polskie znaki ale w bazie danych sa krzaki æ¼¿ææ¼¿æ³ó¶±
![]() -------------------- zmodyfikowano - waga
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawilem kodowanie porownywania napisow na utf8_polish_ci i teraz na stronie mam polskie znaki ale w bazie danych sa krzaki æ¼¿ææ¼¿æ³ó¶± ![]() Moge sie mylic, ale czy sprawdziles jak Twoj framework zapisuje do bazy ? Musisz gdzies w konfiguracji ustawic to. Np w moim (symfony) mam taka opcje "encoding: utf8" wiec cos takiego bedziesz potrzebowal ustawic. Moge sie mylic bo jestem poczatkujacy, ale tak mnie sie wydaje ze to moze byc to. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:59 |