![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kodzik:
Kod function load(index) { $("#main").fadeOut('slow', function() { $("#loader").fadeIn('slow'); } ); $.ajax({ type: 'POST', url: 'load.php', data: {id: index}, success: function(data) { $("#main").html(data); $("#loader").fadeOut('slow', function() { $("#main").fadeIn('slow'); } ); } }); } Pomimo callback'ów etc. nie chodzi jakbym chciał. Animacje są, lecz nie znika ani #main ani #loader... Dodam że gdy miałem wszystko na toggle lub hide & show działało ok tylko przy zmianie treści mi strona się rozjeżdżała (na chwilę) Kolejne moje wypociny, niestety bez oczekiwanego skutku: Kod function load(index) { $("#main").hide('fast', function() { $("#loader").fadeIn('slow', function() { $("#loader").show(); } ); } ); $.ajax({ type: 'POST', url: 'load.php', data: {id: index}, success: function(data) { $("#main").html(data); $("#loader").hide('fast', function() { $("#main").fadeIn('slow', function() { $("#main").show(); } ); } ); } }); } Sprawa rozwiązana: (daje jakby ktoś potrzebował na przyszłość) Kod function load(index) { $("#main").fadeOut('slow', function() { $("#loader").fadeIn('slow'); $.ajax({ type: 'POST', url: 'load.php', data: {id: index}, success: function(data) { $("#main").html(data); $("#loader").fadeOut('slow', function() { $("#main").fadeIn('slow'); } ); } }); } ); } Kod po prostu za szybko się wykonywał, jak opóźniłem go przez duuużego fora to zrozumiałem o co chodzi. Ten post edytował fifi209 17.07.2009, 18:07:08 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 16:36 |