![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem do zrealizowania i mianowicie trudny do wytłumaczenia dlatego jak coś to pytajcie jeśli mnie nie zrozumiecie a wiec
mam wykre ktory pokazuje mi ilosc zamowionych towarów w ciagu danego mc i miesiace przypisałem i wyciągnołem ilosc zamowionych towarów ale nie umiem sobie zobrazować jak mam ja połaczyć ze w styczniu tylle lutym tyle itd. to kod. Kod ... $sql = mysqL_query("SELECT ilosc, MONTH(czas) FROM zamowienia "); while($row=mysql_fetch_array($sql)) { $data_1[] =$row['ilosc']; } // tworzymy nowy objekt $g = new graph(); //Tytuł wykresu $g->title( 'Wykres sprzedaży w danym miesiącu', '{font-size:16px; color: #FFFFFF; margin: 5px; background-color: #505050; padding:5px; padding-left: 20px; padding-right: 20px;}' ); //kolor tła $g->bg_colour = '#e2ebed'; //przekazanie danych pierwszego wykresu $g->set_data( $data_1 ); //właściwści 1 słupka: krycie, kolor, tytuł, szrokość $g->bar_3D( 70, '#D54C78', '2009', 10 ); //wysokość spodu $g->set_x_axis_3d( 15 ); //kolor lini wewnętrzynych i tła $g->x_axis_colour( '#909090', '#ADB5C7' ); $g->y_axis_colour( '#909090', '#ADB5C7' ); //wartości osi X $g->set_x_labels( array( "1"=> "Stycznia", "2"=>"lutego", "3"=>"marca", "4"=>"kwiectnia", "5"=>"maja", "6"=>"czerwca", "7"=>"lipca", "8"=>"sierpnia", "9"=>"września", "10"=>"października", "11"=>"listopada", "12"=>"grudnia") ); ... bardzo prosze mi pomoz wiem ze to jest jakis banalny probelm ale nie wiem jak mam go rozwiazac na wykresie mam miesiace łądnie ale ilosci nie sa przypisane do danego m-c tylko tak jak leci pomoze mi ktos? ![]() czy nikt nie umie mi pomóc ![]() Ten post edytował kielich 18.07.2009, 07:19:17 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:06 |