![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Raczkuje w php i mysql. Mam taki problem. Czy da się zrobić skrypt, który wyeksportuje mi dane z pliku csv do bazy mysql. Plik znajduje się na dysku lokalnym nie na serwerze. Interesuje mnie jakikolwiek sposób przeniesienia danych z pliku do bazy z poziomu przeglądarki. Bezpośredni dostęp do bazy np. przez PHPMyAdmin odpada. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, da sie.. pole z uploade pliku w html + kawalek php + explode + insert into.
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż linijkę z tego pliku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
tak, da sie.. pole z uploade pliku w html + kawalek php + explode + insert into. A nie lepiej LOAD DATA? Bedzie zdecydowanie szybsze i wygodniejsze w użyciu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w sumie tak, ale nie wiadomo jak ten csv wyglada i jak baza
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje narazie za podpowiedzi.
Ten csv mógłby wyglądać np. tak: Imię; Adam Nazwisko; Kowalski Dochód; 12323 Data zakończenia inwestycji; 2010-07-17 . . . Nazwa pola; Dane To tylko przykład, bo ja mogę dostosować strukturę zarówno tego pliku csv jak i tabel w bazie, tak żeby było najwygodniej. Tak właśnie myślałem, że najwydajniej byłoby przez LOAD DATA INFILE tylko nie bardzo wiem jak z niego skorzystać w moim przypadku, tzn. jeśli plik będzie na dysku lokalnym a baza na serwerze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 06:46 |