![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mam skrypt który wyświetla status online serwera wyświetla także ilość zalogowanych użytkowników online, tak wygląda skrypt:
http://wklej.org/id/121912/ Chce skrypt wyświetlający umieścić na głównej stronie php-fusion, nie może to być w panelu, więc muszę edytować theme/nazwa/theme.php Sam skrypt z skonfigurowanymi połączeniami bazy danych umieszczam z index2.php Ten kod umieszczam w theme.php Cytat include('index2.php'); echo "<table> <tr> <td><b><font color='orange'><center>Uptime Serwera SG:</center></font></td> <td><b><font color='yellow'>" . $uptime . "</font></td> </tr> <tr> <td><b><font color='orange'><center>Max Graczy:</center></font></td> <td><b><font color='yellow'>" . $maxplayers . "</font></td> </tr> <tr> <td><b><font color='orange'><center>Graczy Online:</center></font></td> <td><b><font color='yellow'>" . $total . "</font></td> </tr> <tr> <td><b><font color='blue'><center>Alliance</font> <font color='green'>ONLINE:</font></center></td> <td><b><font color='yellow'>" . $alliance . "</font></td> </tr> <tr> <td><b><font color='red'><center>Horde</font> <font color='green'>ONLINE:</font></td> <td><b><font color='yellow'>" . $horde . "</font></td> </tr> </table>"; Po zapisaniu strona się sypie;/ Cytat Table 'char_blizz.ep_users' doesn't exist Table 'char_blizz.ep_panels' doesn't exist Table 'char_blizz.ep_panels' doesn't exist Table 'char_blizz.ep_panels' doesn't existTable 'char_blizz.ep_news' doesn't exist News Brak Newsów Table 'char_blizz.ep_panels' doesn't exist Copyright © 2008-2009 Shadowgate.pl | All rights reserved wow emu, wow, serwery wow, top lista, mangos, gotowce, wowemu hacker, | Kodowanie: ShadowGate Table 'char_blizz.ep_flood_control' doesn't existTable 'char_blizz.ep_thread_notify' doesn't existTable 'char_blizz.ep_vcode' doesn't existTable 'char_blizz.ep_new_users' doesn't exist PhP-fusion pobiera informacje połączenia z index2.php a nie z config.php nie wiem dlaczego;/ a więc muszę jakoś ograniczyć te funkcje ale jak? Jestem amatorem jeśli chodzi o php;p własnie zakupiłem książke. Dodam jeszcze żę nie moge wstawić do theme.php całego kodu... Pozdrawiam! Ten post edytował erix 16.07.2009, 14:16:59
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PhP-fusion pobiera informacje połączenia z index2.php a nie z config.php nie wiem dlaczego;/ a więc muszę jakoś ograniczyć te funkcje ale jak? Z tego co piszesz wynika, że nie wpisałeś ustawień konfiguracyjnych do bazy w pliku index2.php, albo wpisałeś je źle. Poza tym mógłbyś korzystać z funkcji fusiona do wykonywania zapytań, ale jak nie masz pojęcia o php to raczej tego nie rób (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:59 |