![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem taki kod
Jak mogę zrobić aby pojawiały się wszystkie zaznaczone wartości a nie tylko jedna ? Ten post edytował arzach 16.07.2009, 11:03:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz te same name na inputach to się nie dziw.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi i pobranie tych wartości z tablicy test.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi i pobranie tych wartości z tablicy test. To Ci tłumaczę albo wrzuć to do tablicy o tak: Albo zrób tak: Nie może być takich samych name/id w dokumencie. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak ?
I czemu nie działa ? |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak ? I czemu nie działa ? Pokaż do tego html'a. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się że tutaj jest źle powinno być odwołanie do tablicy ?
? Ten post edytował arzach 16.07.2009, 11:16:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale Wy kombinujecie...
![]() Kod $('input[name=test\[\]]')
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Teraz jak dam tak
to działa ale jak chce wyświetlić wartości i robie tak
to już nie działa. Co może być tego powodem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $(this).each( function(){ wynik += $(this).val() + '<br>'; }); this w kontekście zdarzenia zawiera tylko jeden element. Pogłówkuj. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod $(this).each( function(){<BR>wynik += $(this).val() + '<BR>';<BR>}); this w kontekście zdarzenia zawiera tylko jeden element. Pogłówkuj. [; No już prawie działa. Zrobiłem tak
I pojawia się Wybrales undefined Może ktoś pomóc co jest źle ? Ten post edytował arzach 16.07.2009, 11:55:23 |
|
|
![]()
|
|
Znowu zrobiłeś ten sam błąd... ;/
Poza tym, po co wyszukujesz elementy dwa razy? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Poza tym, po co wyszukujesz elementy dwa razy? Można prosić jaśniej ? Zrobiłem tak
i już prawie działa bo wyświetla wartości ale za każdym razem wyświetla na początku undefined Przykład działa i błędu można zobaczyć na http://www.fusion.boo.pl/checkbox.htm Ktoś wie czemu tak się dzieje ? ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat $('input[name=test\[\]]').click(function() { var wynik; $('input[name=test\[\]]:checked') Jest to podwójne wyszukanie. Przecież możesz zapisać elementy do zmiennej, z której skorzystają obie konstrukcje. Do drugiego przypadku wycinasz, co Ci trzeba przez filter() i gitara. Cytat i już prawie działa bo wyświetla wartości ale za każdym razem wyświetla na początku undefined -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Jest to podwójne wyszukanie. Przecież możesz zapisać elementy do zmiennej, z której skorzystają obie konstrukcje. Do drugiego przypadku wycinasz, co Ci trzeba przez filter() i gitara. No jak ma działać, skoro onclick jest odpalany przed zaznaczeniem któregoś z checkboxów? Zrobiłem tak jak piszesz.
Cytat No jak ma działać, skoro onclick jest odpalany przed zaznaczeniem któregoś z checkboxów? Ale dalej nie wiem jak pozbyć się tego błędu możesz coś bardziej nakierować ? |
|
|
![]()
|
|
Ustaw jakąś wartość dla wynik przed dopisywaniem, a nie tylko deklarujesz, że ma być zmienna.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:19 |