![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pracuję nad pewnym skryptem, mam 4 checkboxy i chciałabym żeby po zaznaczeniu któregoś z nich (jednego, dwoch, trzech lub nawet i czterech) i po przyciśnięciu przycisku "sprawdź" pojawiły się wartości tych zaznaczontch checkboxów np: jeżeli mam ([] tymi nawiasami oznaczam checkbox ) [] samochod [] dom [] biżuteria [] zwierzeta [SPRAWDZ] ..i teraz zaznaczam samochód i dom, przyciskam sprawdz to chciałabym żeby to za pomocą document.write pojawiło się w nowym oknie i nastepnie po przyciśnięciu wyślij wysłało na adres email:np. wybrałaś: samochód dom [WYŚLIJ] Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej małe nakierowanie. Dalej powinieneś sobie dać radę. Jak Ci nie będzie wychodziło to pokaż co zrobiłeś, a pomożemy dalej rozwiązać.
Gotowych rozwiązań niestety nie dajemy. Kod elem = document.getElementById('id_checkboxa'); Zamknij powyższy kod w funkcję, formularzowi nadaj onsubmit="twoja_funkcja()" i powoli dojdziesz do zamierzonego efektu if(elem.checked){ var v = elem.value; alert(v); } ![]() Ten post edytował sowiq 16.07.2009, 09:02:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje bardzo za odpowiedź
![]() Zrobiłam coś takiego ale jak zaznaczam 3 checkboxy to wyskakują mi 3 okna najpierw z pierwszą opcją, gdy klikam ok to pojawia się drugie i potem trzecie ![]() co mogę zrobić żeby te 3 wybrane przeze mnie opcje pojawiły się w jwdnym alercie? function b() { elem1 = document.getElementById('c1'); elem2 = document.getElementById('c2'); elem3 = document.getElementById('c3'); elem4 = document.getElementById('c4'); if(elem1.checked){ var v = elem1.value; alert(v);} if(elem2.checked){ var v = elem2.value; alert(v);} if(elem3.checked){ var v = elem3.value; alert(v);} if(elem4.checked){ var v = elem4.value; alert(v);} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:08 |