![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, ostatnio sporo walczyłem żeby uzyskać layaut, który nie będzie mi się rozjeżdżał no ale niestety nie poradziłem sobie do końca tak jak bym chciał, dla tego proszę o pomoc, może widział ktoś z was takiego gotowca jak poniżej przedstawiłem lub wie jak go poprawnie wykonać.
Dodam tylko że chcę, aby każdy z div miał border 1px i długość div#margin była zależna od długości div#content. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko ładujesz we wrappera o określonej szerokości. Jemu dajesz margin: 0 auto; We wrapperze dajesz #header normalnie, #menu i #content dostaja float: left. #footer dostaje clear: both. http://kurs.browsehappy.pl/Krok/Float
No chyba, że w margin ma mieć jakaś treść - to wtedy całość w jeszcze jednego wrappera i jeden ze sposobów na równą wysokość divów: http://buildinternet.com/2009/07/four-meth...height-columns/ Ten post edytował singles 16.07.2009, 08:30:04 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wychodzi mi coś...
Wiem, że trzeba powiększać szerokości o szerokość borderów, robię to a mimo to się rozjeżdża...
Kurcze niby prosta rzecz, a nikt nie potrafi pomóc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
link do strony
nie szukam jelenia tylko podpowiedzi, nie oczekuję że ktoś coś będzie robił za mnie tylko mi pomorze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zacznij od wstawienia na hosting bez reklam, bo one nieraz rozjeżdżają cały układ.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedź - daj elementowi #container takie coś jak niżej
Kod overflow: auto; background-color: black; zobacz, co się stanie i zastanów jak to wykorzystać do tego co chcesz osiągnąć. Widać, że nie zapoznałeś się z linkiem na temat równych kolumn, który dałem wyżej. BTW. [...]nie oczekuję że ktoś coś będzie robił za mnie tylko mi pomorze. http://bash.org.pl/48640/ ![]() Ten post edytował singles 16.07.2009, 14:21:15 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:25 |