![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jest zapytanie ktore dziala calkiem ladnie - ma pokazywac ilosc postow uzytkownika z podzialem na typy (zaakceptowane, odrzucone, poprawione, etc) . Zapytanie samo w sobie dziala OK. Jednakze po utworzeniu widoku z tego zapytania zamiast liczby postow dla kazdego uzytkownika pokazuje w rekordzie sumaryczna ilosc postow dla wszystkich uzytkownikow (tak jakby warunek z uzytkownikiem nie byl brany pod uwage..
Zapytanie daje wynik: Kod uid, username, total, new, accepted 1, admin, 4, 0, 4 2, admin2, 2, 0, 1 3, writer_test, 5, 4, 0 a w widoku natomiast Kod uid, username, total, new, accepted 1, admin, 11, 4, 5 2, admin2, 11, 4, 5 3, writer_test, 11, 4, 5 czyli z jakiegos powodu sumuje posty/rekordy dla wszystkich uzytkownikow Czy to jakis bug, czy to ja czegos nie rozumiem? Z widokami szczerze mowiac zbyt czesto nie mam do czynienia... a nie moge dopatrzyc sie bledu, no i na 2ch serverach dziala tak samo. Ten post edytował erix 16.07.2009, 10:25:32
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale na podstawie tego co napisałeś nic nie wywnioskujemy. Wklej kod tego, jak wyświetlasz dane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem w ramach symfony to jest (a raczej bedzie), ale problem dotyczy mysql'a na 100%, a nie jest w zaden sposob zalezny od symfony (dlatego umiescilem to w forum o mysql).
Kodu do wyswietlania danych poki co w ogole nie ma... ![]() ![]() Zapytania poki co wykonuje z poziomu phpmyadmina, wiec symfony nie ma nic do tego. Zapytanie normalne jakie wykonuje to (tak jak powyzej):
dziala zgodnie z zalozeniami a w utworzonym widoku na podstawie tego zapytania daje po prostu
daje w efekcie bzdury |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:15 |