![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam formularz, w którym znajduje się pole tekstowe:
Chciałbym aby po wpisaniu co najmniej jednego znaku do formularza zmienił on kolor, a jeżeli skasuje z niego wszystkie znaki, to powinien wrócić do koloru podstawowego. Bardzo proszę o pomoc, gdyż JS jest dla mnie czarną magią (przynajmniej na razie). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod input = document.getElementByName("search_field"); if( input.value.length() > 0) input.bgColor("yellow"); Jakoś tak ![]() Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bleble:
Kod input.style.backgroundColor = 'yellow';
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix, zwał jak zwał
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jeszcze powiecie mi gdzie dokładnie mam ten kod wklepać i uruchomić, to będę dozgonnie wdzięczny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale nawet w jQuery nie masz takiej metody. ;p
// nie chodziło mi o to, że w jQuery mam taką metodę ![]() // miałem na mysli, że korzystając z jQuery nie pamiętam składni JS // pierwszy wynik z google + wklej ![]() // ojejo -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
... a wracając do tematu?
![]() |
|
|
![]()
|
|
onchange, this.length i to, co napisałem wcześniej, tylko pozbieraj to wszystko do kupy. [;
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 06:48 |