![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam problem z pewnym kodem
oto on Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\Program Files\WebServ\httpd\laa\funkcje_uwierz.php on line 37 a plik funkcje_uwierz to
Oto laczenie z baza danych zmieniona przezmnie
a tak wygladała przed przeróbką
Prosze o Pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Co w źle w tytule?
edit: otwieram -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień tagi SQL na PHP, żeby było czytelniej i będzie widać która to ta 37 linijka. Wtedy ktoś pomoże.
//add Uno momento. Nie wiem jak to zrobiłem, ale nie czytając kodu, przewijając stronę do góry obiło mi się o oczy ![]() Cytat $wynik = mysql_connect('localhost', 'root', 'root', 'zakladki'); mysql_connect to nie mysqli_connect. W nim się nie podaje nazwy bazy danych. Pewnie chodziło Ci o mysqli_connect(); // edit Po przerobce i przed? Dlaczego zrobiles "przeróbkę" na coś, co nie działa? Ten post edytował pyro 16.07.2009, 09:14:36 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]()
|
|
37 linika to $wynik = $lacz->query("select * from uzytkownik nadal nie wiem jak zrobic zeby było pokazane liniki? Prosze bardzo pyro nie rozumie tego
mam zmienic na mysqli_connect ![]() Ten post edytował wolacinio 16.07.2009, 09:19:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Proszę poprawić BBcode ,
jeśli dajesz kod php używaj bbcode dla php , nie dla sql , nie dla html ! |
|
|
![]()
|
|
to co mam dać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat $lacz = lacz_bd(); A nie powinno być $lacz = new lacz_bd(); ? Tu wywołujesz metodę klasy: Cytat $wynik = $lacz->query Więc $lacz to obiekt klasy lacz_bd(), tak? Dlatego wywala Ci błąd, że używasz metody query() na czymś, co nie jest obiektem, bo go nie tworzysz prawidłowo, właściwie wogóle go nie tworzysz. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
to co mam zrobić ? zmieniłem na $lacz = new lacz_bd(); i wyszedł taki bład
34 linika to $lacz = new lacz_bd(); Ten post edytował wolacinio 16.07.2009, 09:31:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A co to jest to lacz_bd() ? Klasa ? Funkcja ?
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to jest to lacz_bd() ? Klasa ? Funkcja ? blooregard, nie wiem jak ty to wypatrzyłeś, że powinno być new lacz_bd(); ![]() Powinieneś zmienić na mysqli. Poza tym nie tag HTML, a PHP NIE [ html] [/html] tylko [ php] [/php] bo kod jest nieczytelny -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
to powiedz pyro jak ma być
oto poprawiony kod ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Cytat blooregard, nie wiem jak ty to wypatrzyłeś, że powinno być new lacz_bd(); Jak to jak wypatrzyłem? Po tym: Cytat $wynik = $lacz->query("select * from uzytkownik where nazwa_uz='$nazwa_uz'"); i tym: Cytat Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\Program Files\WebServ\httpd\laa\funkcje_uwierz.php on line 37 O ile wiem, a może się mylę, jeśli tak, to mnie popraw - błąd w linijce 37, czyli tej: Cytat 37 linika to $wynik = $lacz->query("select * from uzytkownik wskazuje na odwołanie do metody obiektu, którym $lacz nie jest. Ten post edytował blooregard 16.07.2009, 10:03:51 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
nadal bład
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak to jak wypatrzyłem? Po tym: i tym: O ile wiem, a może się mylę, jeśli tak, to mnie popraw - błąd w linijce 37, czyli tej: wskazuje na odwołanie do metody obiektu, którym $lacz nie jest. To chyba oczywiste. Widziałeś kiedyś, żeby mysql_connect zwracał obiekt? Bo ja nigdy. wolacinio, a zmieniłeś spowrotem na mysqli_connect()? // edit Przyjrzyj się następnym razem swojemu kodowi: Powinno być tak:
Zmieniłem new mysqli_connect() na new mysqli. Spróbuj z tym czy działa. Ten post edytował pyro 16.07.2009, 10:21:51 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
@Pyro: Dobra, mój błąd, nie widziałem tej definicji f-cji lacz_db() u Ciebie
![]() Tak to jest jak się spi po 2 godziny na dobę. Widzę, co chcę widzieć, a nie to, co jest. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
wychodzi nadal bład
Fatal error: Class 'mysql' not found in C:\Program Files\WebServ\httpd\laa\funkcje_bazy.php on line 5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Popatrz uważnie na kod, który podał ~pyro.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no to mówie
nadal bład jak zmieniłem tak jak mówił pyro Fatal error: Class 'mysqli' not found in C:\Program Files\WebServ\httpd\laa\funkcje_bazy.php on line 5 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 05:21 |