![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, po wejściu na stronę przez wyszukiwarkę zamiast treści strony pokazuje mi się coś takiego "ďťż" :/
Wiem, że chodzi o kodowanie ale wszystkie pliki szablonu mam już zapisane w utf-8. Dziwne bo gdy jestem na stronie to wszytko działa np. gdy wejdę na odnośnik znajdujący się na stronie to wszytko jest OK a gdy na to samo wejdę przez wyszukiwarkę to zamiast treści odnośnika mam "ďťż" HELP ;/ Ten post edytował Rajdon 15.07.2009, 16:03:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
BOM
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń go programem notepad ++
-------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A czy to ważne, jaki program? Niech sobie poszuka, bo było wiele razy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A czy to ważne, jaki program? Niech sobie poszuka, bo było wiele razy. Szukałem i czytałem o tym sporo i napisałem ze Wszystkie pliki szablonu zapisuje programem edit+ z kodowniem utf-8 i wszytko jest OK ale gdy wejde na strone przez link z wyszukiwarki np. google to wyskakuje tylko ďťż i nic więcej, pusta strona a na gorze "ďťż ". Wie ktoś jak lub co edytować by bylo ok ? ;/ |
|
|
![]()
|
|
Ale, czy bez BOM?
|
|
![]()
|
|
W programie edit+ są dwie opcje "utf-8" i utf-8 +bum" zapisuje z tą pierwszą oczywiscie i mma taki efekt jak pisałem ;/
Czy to nie dziwne ze normalnie na stronie nie ma z tym problemu a jak wejde na link z wyszukiwarki to jest pusta strona z bum na gorze ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
A wszystkie pliki tym traktowałeś?
|
|
![]()
|
|
Oczywiście ze tak
![]() teraz jak wejdę na strone przez odnośni z wyszukiwarki to mam pustą stronę ;/ Wie ktoś jak to naprawić ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz to gdzieś opublikowane?
|
|
![]()
|
|
opublikowane co ?
|
|
|
![]()
|
|
No cały skrypt.
|
|
![]()
|
|
Mam; znalazłem jeszcze jedno bum w pliku php i teraz po wejsciu na strone nie ma juz "dtz" a samapusta strona ;/
co jest nie tak ? Jak to naprawić ? dzieje się tak tylko gdy wejdę na link do strony przez google czy yahoo bo gdy wpisze adres u góry wszystko jest ok ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz to pokaż, swoja drogą to mi o czymś przypomniało:
Jak mi pewien nauczyciel w szkole opowiadał: Dzwoni telefon odbiera, słyszy kobiecy głos: - Dzień dobry czy zastałam małżonkę? - tak po dłuższej chwili - halo jest tam pan? - tak - czy jest małżonka?! - tak, jest znów dłuzsza chwila - halo?! - słucham - czy może pan poprosić małżonkę? - proszę bardzo. //Daruj sobie takie posty... //~Spawnm -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W np. HEX EDITOR NEO, usuń to -.-'
Powinno być na samym początku. Ten post edytował Ziom73 19.07.2009, 12:46:37 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
ziom73 co mam usunąć wrzuć to w "" i napisz gdzie tego szukać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij notepad++, otwórz plik weź z menu bodajże "kodowanie" i wybierz UTF-8 bez bom. Daj też link do strony, żeby można było to zobaczyć.
-------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Ściągnij notepad++, otwórz plik weź z menu bodajże "kodowanie" i wybierz UTF-8 bez bom. Daj też link do strony, żeby można było to zobaczyć. Świetnie tyle ze problem z bum jest już rozwiązany (pisałem wyżej) teraz mam pustą strone gdy wchodze przez link np z google bo noramlnie czyli przez pasek adresu wszytko działa ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to jak Cię wszyscy prosza o te linki skoro nie idzie się "dogadać" to podaj link bezpośredni do strony i link z wyszukiwarki - zaznaczę, że aby link był taki jak w wyszukiwarce to w pierw na niego kliknij a potem skopiuj (google w js zmienia link w trakcie kliknięcia na niego do analizy kliknięć....)
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany, chodziło o moduł (referer) nie wiem dlaczego ale blokował wejście na strone przez wyszukiwarki.
Dziękuje za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:10 |