![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem phpmailer-1.73
Wgrałem pliki: class.smtp.php phpmailer.lang-en.php Zarówno do katalogu include_path oraz do głównego katalogu. Do wysyłania maili korzystam z: CODE <? require("class.smtp.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "kernelek@tcz.pl"; //adres naszego konta $mail->FromName = "phpMailer tester";//nagłówek From $mail->Host = "smpt.poczta.tcz.pl";//adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "kernelek@tcz.pl";//nazwa użytkownika $mail->Password = "xxx";//nasze hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->Subject = "Mail testowy";//temat maila // w zmienną $text_body wpisujemy treść maila $text_body = "Cześć, chyba phpMailer działa \n\n"; $text_body .= "Na zawsze Twój, \n"; $text_body .= "PHPMailer"; $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("jurek@gdziestam.pl","Jurek"); $mail->AddAddress("franek@gdziestam.pl","Franek"); if(!$mail->Send()) echo "There has been a mail error <br>"; echo $mail->ErrorInfo."<br>"; // Clear all addresses and attachments $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); echo "mail sent <br>"; ?> Po uruchomieniu tego wyskakuje: Fatal error: Class 'PHPMailer' not found in C:\Program Files\VertrigoServ\www\index.php on line 4 Zaznaczam, że korzystam z VertigoServ. Z góry dziękuję! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no a gdzie masz:
require_once('class.phpmailer.php'); ? Przeciez to jest glowny plik -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok wkleiłem ten plik, chociaż myślałem, że jeśli chce SMTP to nie musi go być
a teraz wyświetla: Warning: PHPMailer::include_once(phpmailer/class.smtp.php) [phpmailer.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\VertrigoServ\www\class.phpmailer.php on line 460 Warning: PHPMailer::include_once() [function.include]: Failed opening 'phpmailer/class.smtp.php' for inclusion (include_path='.;C:\Program Files\VertrigoServ\Smarty') in C:\Program Files\VertrigoServ\www\class.phpmailer.php on line 460 Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in C:\Program Files\VertrigoServ\www\class.smtp.php on line 105 Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to smpt.poczta.tcz.pl:25 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. ) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\class.smtp.php on line 105 There has been a mail error Language string failed to load: connect_host mail sent |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
wiec w phpmailer class popraw sciezke do klasy smtp
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz wkleiłem w każdym pliku php:
CODE include("class.smtp.php"); include("class.phpmailer.php"); no i teraz wyskakuje: Przerwane połączenie Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Połączenie sieciowe zostało przerwane podczas negocjacji. Spróbuj ponownie. Mógłby mi ktoś udostępnić ten plik ustawiony jak powinien być najlepiej z formularzem, zaznaczam, że działam na VertigoServ i chcę wysyłać na localhoście? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 20:32 |