![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam...
Szukam jakiegoś skryptu który sprawdza ilość za indeksowanych podstron google. Albo niech ktoś mnie na kieruje na jakąś lekturę która pomogła by mi coś takiego napisać... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi ci o liczbę wyników spod frazy "site:adres-strony"?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak oto mi chodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CURL + preg_match
CURLem pobierasz stronę http://www.google.pl/search?q=site:example...p;hl=pl&lr= i wyciągasz z niej dane:
Ilość podstron masz w $matches[3] Nie jestem pewny czy działa, bo pisałem z pamięci, bez testowania, ale powinno być ok. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
napisałem coś takiego ale zwraca mi wartość 0
nigdy nie miałem do czynienia z curl więc proszę o wyrozumiałość |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój błąd. Zapomniałem, że Google oddziela tysiące przecinkiem.
To jest już poprawna i na pewno działająca wersja. Powinno być:
Poza tym, preg_match nie zwraca wartości(ewentualnie true lub false, w zależności od tego czy coś znajdzie), a zapisuje wartości w tablicy, która jest trzecim parametrem - w tym wypadku $matches. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki że odświeżam temat ale powyższy skrypt nie smiga.
![]() Ma ktoś jakieś działające rozwiązanie?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki że odświeżam temat ale powyższy skrypt nie smiga. ![]() Ma ktoś jakieś działające rozwiązanie?? Napisz czym ów "nieśmiganie" się objawia. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprostu nic nie wyświetla. Pusty ekran.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Google jakiś czas temu zmieniło wygląd. Poprawiane na szybko, ale działa.
Ten post edytował kipero 7.07.2010, 16:08:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:04 |