![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2003 Skąd: nord nord-west Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napiszcie tutaj o książkach, które waszym zdaniem są godne polecenia i z jakiego powodu. Opiszcie książki, które poruszają zarówno problem php jak i MySql, zarówno te dla początkujących jak i te dla zaawansowanych.
Proszę o w miarę wyczerpujące opisy - pozdrawiam ![]() p.s. chcę się zorientować co warto kupić. założe się, że jest wielu początkujących użytkowników, którzy maja ten sam problem ![]() -------------------- Have no fear Smrodek is here - ;) for those who knows ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla obytych z php polecam PHP4 Aplikacje. Moim zdaniem to najciekawsza w tej chwili pozycja na rynku. Książek dla początkujących nie znam. Naukę php zaczynałem od lektury poradników w sieci, najpierw najprostszych: jest ich sporo, potem porządniejszych: PhpBuilder, Zend, DevShed i oczywiście manuala.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam teraz czasu, aby napisać recenzję, więc szybki tytuł: "php i MySQL - tworzenie stron www" [helion] i opis: coś dla średniaków i zaawansowanych 8)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatek
php3 leon atkinson php3 internetowe aplikacje bazodanowe craig hilton a pozniej to co napisal dragossani : PhpBuilder, Zend, DevShed oraz manual |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na stronie mojego kolegi jest ksiazka o php :arrow: www.ksiazki4u.prv.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat na stronie mojego kolegi jest ksiazka o php :arrow: www.ksiazki4u.prv.pl
z byt wiele treści w książce nie ma zaledwie Żądany URL (Uniform Resource Locator) 'http://www.astercity.net/~syf/index.html' nie został znaleziony na serwerze. Link może być przedawniony lub błędny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
qmpel mial maly problem z asterem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2002 Skąd: Gliwice/Radomsko/Szczepocice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Black Book [u nas Czarna Księga php] Peter Moulding /Helion/ ok 800 stron ok 85 zł Dla średnio zaawansowanych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat php Black Book [u nas Czarna Księga php] Peter Moulding /Helion/ ok 800 stron ok 85 zł Dla średnio zaawansowanych.
zrobiłem ten zakup okolo 4 miesięcy temu .... najciekawsza rzecz w niej to spis treści ... ciekawsze i lepiej przedstawione rzeczy mam w manualu oraz na tym forum... nie polecam, czyta się cieżko nie jest przyjazna zaś wiele rzeczy trzeba szukać, autor skacze z tematu na temat - jedyna ksiązka o tematyce php do której zaglądam statystycznie 3 razy w miesiącu zaś znajduję potrzebna informację raz na dwa miesiące. Każdy temat strasznie płyto opisany. ogólnie: Typowa Biblia gdzie jest duzo stron lecz i tak z tego nic nie wynika... -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2003 Skąd: Ełk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zacząć przygodę z php lecz nie wiem od czego się zabrać, a dokładnie którą ksiązkę na start mi polecacie. Wolałbym kupić coś poważniejszego niż 10 ksiązek po 10zł. Upatrzyłem sobie w Helionie dwie pozycje:
http://helion.pl/ksiazki/phmsql.htm http://helion.pl/ksiazki/php4po.htm Proszę o opinie jeżeli mieliście z nimi doczynienia, która lepsza na początek by zrobić witrynę www. Zamierzam zrobić też sklep (oczywiście nie 8) odrazu ) więc nie wiem od czego zacząć. Z góry dzięki -------------------- bielen2k
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:42 |