Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> znikające zmienne
damkraw

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Problem wygląda następująco: Na warstwie mam tworzony dynamicznie formulaż. Dane do niego są wpisywane za pomocą js. Po próbie wysłania metoda POST do skryptu obsługującego w tablicy $_POST trafia tylko pierwsza zmienna a reszta gdzieś znika.Jeśli ktoś z was ma jakiś pomysł co może byc tego przyczyna niech pisze smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Cudi

Administrator planeta/IRC

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

My tu nie rozwiązujemy zagadek kryminalnych winksmiley.jpg Podaj więcej szczegółów, najlepiej by było gdybyś pokazał nam jak wygląda wygenerowany kod formularza.

--------------------
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog
+Quote Post
damkraw

-----

Oto szczegóły :

kolejne pola sa dodawane tak:
[php:1:78f794e9a0]<?php
echo("opener.document.all["up_form"].innerHTML+="<input type="hidden" name="up_temp[]" value="".$up_file['tmp_name'][$i]."">";n");
echo("opener.document.all["up_form"].innerHTML+="<input type="hidden" name="up_name[]" value="".$up_file['name'][$i]."">";n");
echo("opener.document.all["up_form"].innerHTML+="<input type="hidden" name="up_type[]" value="".$up_file['type'][$i]."">";n");

?>[/php:1:78f794e9a0]

formulaz przed przesłaniem wygląda tak:
Kod
<form name="upload_form" action="up_mod.php" method="POST">

.

.

.

ileś pól

.

.

.

<input type="submit" value="wyslij">

</form>

po wysłaniu w skrypcie up_mod.php w tablicy $_POST mam tylko pierwsze pole z formulaża
+Quote Post
Cudi

Administrator planeta/IRC

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Inputy generują sie poprawnie? Jeśli tak, to w jaki sposób wyciągasz nazwy plików z $_POST? Prawidłowo:
$_POST['up_form'][0], $_POST['up_form'][1], $_POST['up_form'][2] itd. w zależności od ilości plików, i analogicznie do kolejnych pól up_name, up_type itd.

--------------------
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog
+Quote Post
damkraw

-----

inputy generowane były prawidłowo a zmienne wypisywałem print_r($_POST)

Problem już rozwiązałem ... Po dodaniu piewrszej zmiennej domykał sie tag </form> i reszta była dodawana za formą ... użyłem RegExp do wycinania i wszystko działa jak należy smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:59