![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 8 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od kilku godzin próbuje stworzyć wyrażenie, które dopasuje dla mnie tekst,a mianowicie:
reguła #(.*?)\[FIX\]#is dopasuje wszystko przed znacznikiem [FIX] reguła #\[\/FIX\](.*?)\[FIX\]#is dopasuje wszystko między znacznikiem [/FIX] a [FIX] nie mam za to zielonego pojęcia jaką regułę zastosować by dopasować wszystko co występuje po ostatnim znaczniku [/FIX] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat dopasuje wszystko między znacznikiem [/FIX] a [FIX] Masz stronę RTL (od prawej do lewej)? ![]() Kod #\[FIX\](.*?)#si ? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 8 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie prościej strrpos" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + substr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
jak to się mówi jak nie tak to siak, jednak nadal ciekawi mnie jak wyglądała by reguła spełniajaca tą funkcje (o ile takowa istnieje);P
@down jednak się da ![]() Ten post edytował marcok 14.07.2009, 19:36:12 |
|
|
![]()
|
|
Prowizorycznie:
Kod #\[/FIX\]([^\[/FIX\]]*?)$#si
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:18 |