![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mecze sie juz od pewnego czasu z zagadnieniem polskich czcionek przy generowaniu pdf. uzywam czegos takiego mianowicie : [php:1:1af8f213c2]<?php PDF_set_parameter($pdf,"resourcefile","/fonts/pdflib.upr"); $times=PDF_findfont($pdf,"Times New Roman","iso8859-2",1); PDF_setfont($pdf,$times,8); ?>[/php:1:1af8f213c2] W katalogu fonts znajduje sie pdflib.upr oraz wszystkie inne pliki wraz z czcionkami, ale przy wywolaniu powyzej zamieszczonego kodu otrzymuje cos takiego : PDFlib error: Resource configuration file '/fonts/pdflib.upr' not found in <b>c:usrkrasnalwwwpdfmakepdf.php Czy ktos moze mi wylozyc jak to ustawic by dzialaly polskie znaki oraz wszystkie inne czcionki ktore mi sie wymarzy uzyc ![]() Prosze o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam -------------------- Jestem jaki jestem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:arrow: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=5438
Temat jest na samej górze.... -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Post dotyczy rozwiazania polskich czcionek w PDFLib a nie FPDF, ale dziekuje
![]() Moze ktos jednak zna odpowiedz ![]() -------------------- Jestem jaki jestem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:d213cac77e]<?php
PDF_set_parameter($pdf,"resourcefile","fonts/pdflib.upr"); # lub PDF_set_parameter($pdf,"resourcefile","C:/sciezka/do/strony/pdf/fonts/pdflib.upr"); ?>[/php:1:d213cac77e] Skoro plik jest, to ustaw do niego katalog: -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 07:36 |