![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałem zrobić sobie skrypt oceniania i pytanie jest takie: mam 3 kolumny: id - identyfikator ocenianego filmu glosy - ilość oddanych głosów suma - suma ocen i pytanie moje brzmi - jak wykonać teraz dodatkowe kolumny, by w nich przetrzymywać nazwy użytkowników, którzy głosowali na dany film?? Myślałem, by przetrzymywać je w jednej kolumnie i rozdzielić np. średnikiem, ale nie wiem jak dokładnie to zrobić :/ -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Myślałem, by przetrzymywać je w jednej kolumnie i rozdzielić np. średnikiem NIGDY nie robi się takich szopek. Struktura tabeli pownna być następująca: id_oceny PRIMARY AI id_filmu (relacja do tabeli z filmami id_usera (relacja do tabeli z userami) ocena - ocena I to wszystko. Dodanie oceny: INSERT INTO oceny (id_filmu, id_usera, ocena) VALUES ('$id_filmu' , '$id_usera' , '$ocena'); Suma ocen: SELECT SUM(ocena) FROM oceny WHERE id_filmu = '$podane_id'; Ilość głosów: SELECT COUNT(id_oceny) FROM oceny WHERE id_filmu = '$podane_id'; Ten post edytował blooregard 13.07.2009, 16:34:20 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() ![]() -------------------- Created By PLEBANov
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 09:24 |