![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak sprawdzić czy obrazek istnieje (na innej stronie)? Funkcja file exist odpada bo czesto jesli nie ma pliku jest przekierowanie na glowna stronę? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Jak sprawdzić czy obrazek istnieje (na innej stronie)? Funkcja file exist odpada bo czesto jesli nie ma pliku jest przekierowanie na glowna stronę? Pozdrawiam Jeżeli byś poczytał dokumentację to byś wiedział, że file_exists nie sprawdzi istnienia pliku na innym serwerze. ;p Może rozwiń bardziej myśl? ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robie plugin z tagami no i zmieniam im tam rozmiary i wykonuje operacje na obrazkach. Ale czasem zdarza się, że w bazie śa nieisntejace obrazki i wywala mi błąd:
Kod Warning [2] getimagesize(http://cs-hlds.pl/pliki/baner.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found - Line: 144 - File: tagcloud.php PHP 5.2.8-1hardy~ppa2 (Linux) Ktoś sie kiedyś u mnie reklamował i obrazek wygasł i nie wiem co zrobić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
fopen z @. I jezeli false to obrazka nie ma.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:38 |