![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zapytać się, czy metodą mod_rewrite (lub jakąkolwiek inną) można zmienić domyślnie wyglądający zwrot wyniku formularza GET. Dokładnie chodzi mi o to, że zamontowałem na stronie przyjazne linki i robię galerię, która wygląda tak: Kod (strona)/galeria/$rok/$nazwagalerii I teraz tak. Już zrobiłem, że poszczególne linki typu: Kod (strona)/galeria/$rok Zwraca listę wszystkich galerii tego roku. Zaś jeżeli zostanie sam adres Kod (strona)/galeria Wyświetla się prosty formularz opcji wyboru (tzn <select><option>pleplepel itd) Jednak po wysłaniu formularza otrzymuję zwrot linku w formie Kod (strona)/galeria?rok=$rok A chciałbym po prostu dostać link w formie Kod (strona)/galeria/$rok Oczywiście bez żadnych problemów rozwiążę ten problem javascriptem, albo zwykłym htmem robiąc zamiast formularza poszczególne linki do każdego roku, ale jestem ciekawy, czy istnieje możliwość rozwiązania tego nieprzyjemnego zwrotu z formularza GET. Jakieś propozycje? Z góry dziękuję.[code][/code] Ten post edytował Mertuch 12.07.2009, 21:23:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli przesyłasz dane _$GET'em to zawsze będą one widoczne w pasku adresu, więc nie sądzę, żeby dało się to obejsć w php.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale w pasku adresu jest przesyłana GETem nawa zmiennej i jej warość: www.adres.pl?nazwa_zmiennej=wartosc_zmiennej.
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co ja wiem to nie.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prześlij postem, a potem wykonaj przekierowanie na odpowiedni adres (podstawiając wartość z post do url)
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Prześlij postem, a potem wykonaj przekierowanie na odpowiedni adres (podstawiając wartość z post do url) Tak, wiem, że tak też można, ale wolę budować stronę bez redirectów. Własciwie to tyle na ten temat, bo chcialem się dowiedzieć konkretnie, czy można to osiągnąć mod_rewrite'm ten efekt. Napisałem już to pod js. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:24 |