![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę wprowadzić na stronę możliwość dodawania przez userow linków do youtuba, które to filmy potem chce na stronie wyświetlać i teraz chodzi mi to ze link wprowadzany jest w takiej postacji i czytam tutaj sobie że aby dobrac sie do danych pliku przez api to muszę podać to id pliku które wyciągnąc sobie muszę przez preg_match bo nic innego mi do glowy nie przychodzi. I moje pytanie jest czy nie da się jakoś łatwiej tego zrobić, np. przez podanie calego adresu czy coś bo tak to trochę przekombinowane się wydaje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się inaczej. Ewentualnie zamiast API możesz użyć CURL+preg_match i wyciągać danych o pliku właśnie ze strony http://www.youtube.com/watch?v=45DGrft45, ale moim zdaniem to głupota jeśli Youtube udostępnia API.
Zresztą nie widzę w tym nic przekombinowanego, żeby wyciągnąć ID pliku z linku. Może zamiast całego adresu podawaj tylko ID filmu z Youtube? Ten post edytował kipero 12.07.2009, 18:38:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie jak się 2 raz zastanowiłem to się wydaje logiczne takie rozwiązanie.Dzięki za odpowiedź.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Chcę wprowadzić na stronę możliwość dodawania przez userow linków do youtuba, które to filmy potem chce na stronie wyświetlać i teraz chodzi mi to ze link wprowadzany jest w takiej postacji i czytam tutaj sobie że aby dobrac sie do danych pliku przez api to muszę podać to id pliku które wyciągnąc sobie muszę przez preg_match bo nic innego mi do glowy nie przychodzi. I moje pytanie jest czy nie da się jakoś łatwiej tego zrobić, np. przez podanie calego adresu czy coś bo tak to trochę przekombinowane się wydaje. a jeśli masz adres filmiku to może... lub z tablicy $_GET['v'] ![]() ściągałem jakiś czas temu filmiki z youtuba nie wspierając się stronami tylko live http headers i stwierdzam, że video_id=v ![]() ![]() troszku logiki i przejrzenia odpowiednich danych i wsio widać ![]() Ten post edytował zegarek84 12.07.2009, 18:54:03 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale powiedziecie mi czy nie lepiej jest rozbic
![]() Kod <?php $url['youtube']='http://www.youtube.com/watch?v=45DGrft45'; $url['explode'] = explode(" ", $url['youtube']); $url = explode("?v=", $url['explode']['0']); $youtube['id']=$url[1]; echo $youtube['id']; ?> I Wtedy masz czysty id youtube nawet jezeli uzytkownik da adres www.youtube.com czy youtube.com ![]() Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomogłem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale Wy lubicie utrudniać życie...
parse_url" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + parse_str" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie erix ma całkowita racje
![]() Kod $url = 'http://www.youtube.com/watch?v=RU7nvXuuO-0&feature=popular'; $url_end=parse_url($url); parse_str($url_end[query], $vars); print_r($vars); -- Ale postów nabijać nie musisz. Twój post niczego nie wniósł do dyskusji. Następnym razem dostaniesz moderkę na posty. ~erix -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:16 |