![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić by jednym divie mieć linki, a w drugim otwierały się wywołane strony, przy czym div by się mógł swobodnie wydłużać w zależności od strony.
Korzystalem z tego http://dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm ale tutaj wywolywana strona pomija posiadane javascripty. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić by jednym divie mieć linki, a w drugim otwierały się wywołane strony, przy czym div by się mógł swobodnie wydłużać w zależności od strony. Korzystalem z tego http://dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm ale tutaj wywolywana strona pomija posiadane javascripty. Osobiście nie rozumiem za bardz o co Ci chodzi. Na tej stronie jest dobry przykład tego, co z Twojego posta wynika, że chcesz zrobić. Można też zwyczajnie zrobić to za pomocą PHP, ale wtedy cała strona będzie się przeładowywać. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Proszę dodać tag do tematu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale w iframe nie da się utawić tak by ramka mogła się ustawiać na długość na jaką wymaga dana strona...?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zamykam, otworzę gdy dostanę na priv propozycję tagów.
//edit Otwieram. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się.
Sam robiłem taki temat... Edit: -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 2.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ludzie, ludzie nie na ramkach
![]() Funkcję w PHPie napisać coś w stylu kontrolera: CODE <?php switch ($_GET['cat']) { case 'course': include ('content/course.php') ;break; case 'price' : include ('content/price.php') ;break; default: include ('content/home.php') ;break; }?> ja używam na trzymanie plików z częsciami strony w folderze content - dlatego mam taką powyższą ścieżkę, Ty możesz trzymać w folderze pod inną nazwą nazwa w case'ie powinna być taka sama jak nazwa pliku - ułatwia to bardzo pracę - zreszta nie wiem czy nie wyskakuje błąd jak się poda inną nazwę. tworzenie linku: index.php?cat=course no i div powinien wyglądać mniej więcej tak: podałam uproszczoną wersję W contencie umieścić kontroller a w sidebarze nasze menu. No i CSS do tego: Kod #box{ width: 800px; margin: 0px padding: 0px } #sidebar_left{ float: left; width: 30%; height: 200px; <-- można określać ale nie musisz, jak Ci pasuje } #content{ float: left; width: 70%; tutaj height nie umieszaczmy bo strona ma sie poszerzać w dół. } w razie pytan ![]() ![]() Ten post edytował black_alexis 13.07.2009, 09:25:43 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:52 |