![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, korzystam z biblioteki pChart do generowania wykresów i chciałbym odwrócić oś Y tzn. w każdym przykładzie przedstawionym w dokumentacji przedstawiona jest oś Y w taki sposób, że zaczynając od góry wykresu, wartości maleją zmierzając do 0, chciałbym odwrócić oś Y aby wartości rosły w miarę zbliżania sie do 0. W jaki sposób to da się zrobić? Albo jaka biblioteki umożliwija takie wykresy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Niestety nie znam tej biblioteki ale wystarczy ze wartości zapodasz ze znakiem -
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po tym:
Dodajesz:
Nie wiem czy o to Ci chodziło... -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodziło, to dodaje tylko wartości ujemne.
Zazwyczaj wykres wygląda tak że zaczyna się z pkt. (0,0) i wartości na osi X oraz Y rosną, a mi chodzi o to aby wartości na osi Y malały powiedzmy od 100 do 0 a na osi X rosły od 0 do 30. A z bilbioteką open_flash da się coś takiego zrobić? Napisałem taki skrypt własnoręcznie ale te gotowe biblioteki są bardziej uniwersalne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny kłopot. Chciałbym, żeby na wykresie OY najwyżej była liczba 1. Żeby schodząc w dół zmniejszało się do 20 (jak miejsca w tabeli piłkarskiej).
Już sobie poradziłem wystarczyło wstawić linijkę:
Chciałbym jeszcze, żeby skala była co 1 punkt a nie co np 0.8 Ten post edytował henio 22.07.2009, 14:46:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:15 |