![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam skrypt na newsy, a tutaj czesc do ich wyswietlania :
CODE <? $uchwyt=mysql_connect('localhost','xxxxxxx','xxxxxxxx') or die('Nieudane połączenie z bazą danych...'); mysql_select_db('xxxxxxxx') or die('Nie udało się wybrać bazy danych...'); $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo '<b>'; echo $wiersz['tytul']; echo '</b> ('; echo $wiersz['data']; echo ')'; echo "<br>\n"; echo $wiersz['tresc']; echo "<br>\n"; echo "<br>\n"; } mysql_close($uchwyt); ?> chcialbym wstawic Kod echo '<b>'; w <div class="titleblock"> lecz nie mam pojecia jak [ciagle errory], jakies pomysly ? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
echo $wiersz['tytul']; echo '</b> ('; echo $wiersz['data']; echo ')'; Ten post edytował obiwanek 12.07.2009, 01:01:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie errory?
podpowiedź: tag samego diva chcesz wypisać raz prawda? więc wystarczy, że użyjesz np. echo ale przed pętlą wyświetlającą Twoje zapytania z bazy.. popróbuj i daj znać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi to powinno wyglądać tak:
U mnie to nie generuje żadnych errorów, przynajmniej jeśli chodzi o składnię. Dajel nie próbowałem. A Tobie jakie błędy się pokazują? Może zamiast $wiersz['tytul'] itp. spróbuj ponazywać zmienne wg kolejności komórek z bazy. Np. jeśli w bazie są pola: id, tytul, data, tresc to użyj:
Ten post edytował sadistic_son 12.07.2009, 04:58:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sadistic_son
dziekuje bardzo za pomoc! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) temat do zamkniecia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:59 |